Otvoreni plamen ili žar uzrok je velikog požara koji je buknuo u subotu prije podneva u Okrugu Gornjem na Čiovu, potvrdila je splitsko-dalmatinska policija, koja o okolnostima toga događaja provodi kriminalističko istraživanje.

Galerija


Policija je objavila rezultate očevida požara koji je prije dva dana izbio na Čiovu. Utvrđeno je da je uzrok otvoreni plamen ili žar, a sumnja se da je požar podmetnut, no kriminalističko je istraživanje u tijeku.

Gori požar na Čiovu - 6 Veliki požar na Čiovu tek jutros lokaliziran: Vatrogasci uz požarište dežurali cijelu noć, još su na terenu

Požar, čije je gašenje trajalo 20 sati i u kojem je izgorjelo oko 50 hektara guste borove šume, maslinika i niskog raslinja, gasilo je više od stotinu vatrogasaca sa šireg splitskog i trogirskog područja s pomoću 30 vozila, a sudjelovale su i zračne snage - helikopter, zračni traktor i tri kanadera.

Požari na Čiovu - 5 Policija objavila: Za podmetanje velikih požara na Čiovu sumnjiči se 36-godišnji muškarac

Da je riječ o podmetnutom požaru, nagađa se od samog početka, no sve tek treba utvrditi očevidom. Srećom, završio je bez žrtava i znatnije materijalne štete.