Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve više mladih vozi pod utjecajem droga

VIDEO: S policijom u lovu na drogirane vozače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog procjene da sve više mladih vozi pod utjecajem droge, a povodom međunarodnog dana borbe protiv droge, policija je sinoć na lokacijama diljem Hrvatske u sitnim noćnim satima testirala vozače na razna opojna sredstva i alkohol. Noćnoj patroli pridružila se i naša ekipa.

Atraktivna lokacija u blizini nekoliko noćnih klubova, bila je pravo mjesto za nadzor. Iz određenih razloga policija je posumnjala u jednog  mladića. Moderni uređaj za testiranje u roku od samo nekoliko minuta u uzorku sline pokazat će prisutnost bilo koje vrste opojne droge. Test je ipak bio negativan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rutinska kontrola Zaustavila ga policija, a nakon provjere oduzeli mu auto i ispisali ogromnu kaznu Zaplijena marihuane u Kaštelima Zaplijena u Kaštelima Spazio policiju pa krenuo bježati: Nije stigao daleko, a kod sebe je imao veću količinu droge

>> 'Uvijek postoji neki drugi put osim puta u drogu'

Na novu priliku nije trebalo dugo čekati. Detaljna pretraga putnika i samog automobila u potrazi za opijatima, a zatim testiranje. Ovaj put na alkohol, zbog mirisa koji je dopirao iz kabine vesele trojke. S gotovo jednim promilom u krvi, vozač nije smio nastaviti vožnju.

U akciju se uskoro uključio i najveći stručnjak za drogu, labrador Zen. Nakon rigorozne dresure od 6 mjeseci, njegov njuh je nepogrešiv. Pretražio je svaki dio automobila ove grupe mladića. Srećom, uzalud.

'Valjda je dobro, ako nema ništa, ako nista nije našao, onda je dobro... Samo da nisu dlake po sjedalima', rekao je mladić nakon kontrole.

Cilje akcije nije zastrašivanje nego senzibiliziranje javnosti

Više alkotestova tijekom večeri pokazalo je nulu. Ipak, idući vozač, počinio je nekoliko prekršaja. Imao je zabranu upravljanja vozilom, nije imao dokumente, a i popio je više nego što je smio. Volan je morao preuzeti prijatelj, a on je morao poći s policijom.

'Kolega je popio isto koliko i ja samo na njega djeluje jače nego na mene', rekoa je prijatelj vozača kojeg je odvela policija.

Policija upozorava, cilj ovakvih akcija, kojih će biti sve više, nije zastrašivanje.

'Obilježavanje i senzibiliziranje javnosti, ali naravno i opomena vozačima da se ne upuštaju u konzumiranje sredstava ovisnosti i sjedanja za upravljač nekog prijevoznog sredstva', rekao je Dubravko Klarić.

Rezultatima sinoćnjeg testiranja bili su zadovoljni. Prethodnu noć uhvatili su čak 25 alkoholiziranih i dvojicu drogiranih vozača.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene