Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trenutno 29.000 ovisnika u RH

'Uvijek postoji neki drugi put osim puta u drogu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je evidentirano 29 tisuća ovisnika o raznim drogama.

Da ih ne bi bilo još i više, Vlada provodi program prevencije i suzbijanja zlouporabe droga za što je do sada izdvojeno 100-tinjak milijuna kuna. Dio iz edukativnih programa, kojima se mlade želi upozoriti na opasnosti koje nosi konzumacija droge, predstavljen je i na zagrebačkom Cvjetnom trgu povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uoči izbora Jeste li pročitali stranačke programe? Evo što ste odgovorili u Dnevniku Nove TV Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge

'Vjerujem da uvijek postoji neki razlog života zbog kojeg smo došli na ovaj planet, pa tako postoji i neki drugi put koji možemo odabrati umjesto droge,' rekao je Željko Mavrović. 'Podatak koji zabrinjava je da od trenutka konzumacije do trenutka liječenja prođe od četiri do šest godina, a to je doista predug period koji ukazuje na nedostatak povjerenja kod tih ljudi koji su tim putem krenuli u institucije i roditelje,' izjavila je Đurđa Adlešić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene