Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo Frane Despića

Preokret nakon 6,5 godina: Dignuta optužnica zbog ubojstva na Ribnjaku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šest i pol godina nakon što je na zagrebačkom Ribnjaku u masovnoj tučnjavi ubijen 18-godišnji Frane Despić, zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Aleksandra Koprenice.

Optužnicom se sada 29-godišnjeg Koprenicu tereti za ubojstvo Despića i pokušaj teške tjelesne povrede njegova prijatelja Domagoja Lj., izvijestilo je Državno odvjetništvo ne navodeći imena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI-STARI PROBLEMI U ZAGREBU Nakon pucanja cjevovoda sanirane cijevi na Ribnjaku: Tramvaji opet voze, građani nakratko predahnuli Očevid na ribnjaku Skrabutnik (Foto: 034portal.hr) Očevid u tijeku U ribnjaku pored Požege pronađeno beživotno tijelo ženske osobe

Ubojstvo se dogodio 15. ožujka 2008. oko 23:20 sati u parku Ribnjak, nakon što su okrivljenom Koprenici i njegovom društvu prišli Frane Despić i Domagoj Lj. u društvu s još devet mlađih osoba, tražeći od njih alkohol, pri čemu su neki od njih bili naoružani drvenim letvama odlomljenima s koševa za smeće, stoji u optužnici.

Nakon svađe i sukoba koji su uslijedili, Koprenica je iz ruksaka izvukao sklopivi nož te je Frani Despiću zadao više ubodnih i ubodno reznih rana u prednji dio prsnog koša, nadlaktice, gornje strane leđa i u vrat.

Majka ubijenog Despića podigla optužnicu

Despić je umro uslijed zadobivenih ozljeda, odnosno iskrvarenja, navodi Državno odvjetništvo. Koprenicu se tereti i da je Despićeva prijatelja Domagoja Lj. ubo u zatiljak i zdjelicu.

Koprenica je već bio osumnjičenik, ali je tužiteljstvo nakon godinu i pol istrage, u jesen 2009. godine, odustalo od progona jer nitko od ispitanih svjedoka nije vidio kad je uboden Despić, kao ni osobu koja je to učinila, dok na osumnjičenikovoj odjeći ni njegovu nožu nisu pronađeni tragovi krvi.

Potom je Despićeva majka podignula optužnicu, ali ju je sud odbacio.
Zagrebački odvjetnik Silvije Degen, koji je zastupao majku i podignuo privatnu optužnicu protiv Koprenice, izjavio je da ne želi prejudicirati krivnju, te da je pravda spora, ali dostižna.

Slučaj je, po pisanju medija, doživio obrat kada je tužiteljstvo prije dvije godine ustanovilo da prijateljica Koprenice koja je svjedočila događaju nije bila ispitana pa je zatražilo obnovu postupka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene