Istarsko govedo, poznato kao i boškarin - ilustracija (FOTO: Duško Marušić/Pixsell)
Istarsko govedo, poznato kao i boškarin - ilustracija (FOTO: Duško Marušić/Pixsell)

Dvoje od četvero ozlijeđenih prevezeni su u Opću bolnicu u Puli dok je preostalima pružena pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći u Poreču.


Četvero ljudi je ozlijeđeno u nesvakidašnjoj nesreći koja se dogodila u auto-kampu Ulika na području Tara, nedaleko od Poreča, gdje su tijekom održavanja manifestacije na turiste nasrnuli volovi, izvijestila je u utorak istarska policija.

Prema policijskim podacima, do nemilog događaja je došlo neposredno nakon što je 68-godišnjak zaustavio zaprežna kola koja su vukla dva vola. Tek što je slovenska državljanka (56) stala između njih u namjeri da ih fotografira, volovi su se uznemirili te nekontrolirano počeli vući zaprežna kola.

Pritom su kopitima ozlijedili slovensku državljanku i 68-godišnjaka koji ih je pokušao smiriti. Osim toga, uslijed nekontroliranoga kretanja kola ozlijeđena je i 20-godišnja djelatnica te 46-godišnji austrijski državljanin, inače gost kampa, a oštećeno je i nekoliko kamp-kućica.

Dvoje od četvero ozlijeđenih prevezeni su u Opću bolnicu u Puli dok je preostalima pružena pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći u Poreču. (Hina)