Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAVALA DIVLJAČI

Vlak kod Rijeke naletio na krdo divljih svinja, ubijeno ih desetak: Policija građanima uputila važno upozorenje

Divlje svinje - 1
Divlje svinje - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Posljednjih dana na području Primorsko-goranske županije zabilježeno je više slučajeva istrčavanja divljih životinja na cestu. Iz policije upozoravaju da će vozači koji udare životinju prekršajno odgovarati.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske u srijedu su apelirali na vozače da prilagode brzinu uvjetima vožnje, posebno tijekom noći te rano ujutro, zbog više slučajeva istrčavanja divljih životinja na cestu.

Pročitajte i ovo Veljko Bebić i Mario Jurič STANOVNICI U PROBLEMIMA Dolinom Neretve bez nadzora lutaju domaće životinje: "Kad je poletija prema meni, sav sam bio izgreban. Jedva sam ostao živ''

Kako navode, u protekla tri dana na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je šest slučajeva istrčavanja životinja na cestu i naleta na vozila, a to se najviše događa na nenaseljenim predjelima.

"Riječ je o jelenskoj i srnećoj divljači te divljim svinjama. Naleti životinja zabilježeni su tijekom dnevnih i noćnih sati na prometnicama na području Viškova, Klane, Novog Vinodolskog, Fužina i Vrbovskog. U spomenutim prometnim nesrećama nije bilo ozlijeđenih osoba. Sveukupna materijalna šteta cijeni se na oko 29 000 kuna", navode u policiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pogledajte video Nesvakidašnji gost posjetio makarsku plažu: S otoka Brača doplivao - vepar

Iz policije podsjećaju da vozač koji udari životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja ili nije postupao po postavljenim prometnim znakovima (divljač na cesti, životinja na cesti, ograničenje brzine ili ako je brzina uvjetovana kategorijama ceste). Protiv takvih vozača pokreće se prekršajni postupak.

U riječkoj policiji kažu kako ih u posljednje vrijeme često nazivaju uznemireni građani zbog susreta s divljim životinjama na cesti.

"Nužno da nadležne službe i udruge koje se bave zaštitom divljih životinja pronađu rješenje na koji način ih zadržati u njihovu staništu da da ih tako zaštite", kazali su nam u PU primorsko-goranskoj te upozorili da je zbog nebrige nadležnih društava ugrožena sigurnost svih sudionika u prometu.

Portal Rijeka danas navodi kako je na željezničkoj pruzi u Donjoj Vežici u blizini velikog riječkog shopping centra došlo do naleta vlaka na krdo divljih veprova. Mrtve životinje ostale su na željezničkoj pruzi, što se vidi i u objavljenom videu.

Policija nije zaprimila dojavu o događaju na tračnicama.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene