Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uskoro počinje suđenje Dušku Olivariju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje vozaču autobusa Dušku Olivariju (1958.) iz Splita za izazivanje prometne nesreće prošlog kolovoza u Karlovcu, u kojoj su na mjestu poginule dvije osobe, a treća je preminula nakon nesreće, održat će se na Općinskom sudu u Karlovcu.

Sutkinja Radmila Vrlinić Samardžić, kojoj je predmet dodijeljen, potvrdila je kako će datum rasprave zakazati sljedećeg tjedana. 

Pročitajte i ovo ZET-ov autobus Incident u Sesvetama Prijetio vozaču ZET-a i pogodio ga bocom: Sve je počelo zbog gužve u prometu Prometna nesreća kod Venecije Autobus smrti Vozač autobusa uoči nesreće objavio selfie, poznato i što pokazuju snimke, a očevici tvrde: "Nije bilo smisla da to napravi"

Optužnica koju je podiglo Općinsko državno odvjetništvo Olivarija tereti da je protivno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, 10. kolovoza 2007., upravljajući autobusom s 46 putnika, autocestom A1 iz smjera Zagreba, na odvojku izlaza Karlovac, unatoč ograničenju brzine na 40 kilometara na sat, vozio najmanje dvostruko većom brzinom od dozvoljene. 

U optužnici piše da zbog navedenog razloga 'okrivljenik nije uspio svladati desni zavoj, već je lijevim kotačima autobusa sišao s kolnika, udario u zaštitnu ogradu, probio je, te se
autobus prevrnuo, pri čemu je 13 putnika teško ozlijeđeno, a dvije su putnice zadobile ozljede od kojih su preminule na mjestu nesreće, dok je jedna putnica od posljedica zadobivenih ozljeda preminula 16. kolovoza 2007. godine u Nišu'.

S obzirom na to da je okrivljenik kazneno djelo počinio kao
profesionalni vozač, a nesreća je rezultirala teškim posljedicama Općinsko državno odvjetništvo Općinskom sudu u Karlovcu predlaže da mu se produlji mjera opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje autobusom, tj. motornim vozilom 'D' kategorije, navodi se u optužnici.

Istražni sudac u tom slučaju Mladen Kosijer rekao je da su poduzete sve potrebne predistražne i istražne radnje poput ocjene tehničke ispravnosti vozila, obdukcije poginulih osoba, izuzimanja vozila do obavljenih vještačenja, uključujući i utvrđivanje brzine kretanja od 103 kilometra na sat, na mjestu gdje je ograničena na 40, te je obavljeno alkotestiranje s negativnim nalazom. Naknadno je 10. rujna Opća bolnica dostavila obdukcijski nalaz preminulih Kate Šimulije iz
Novoga Sada i Jelke Damjanović iz Knina u kojemu za obje žene piše da su umrle 'nasilnom smrću uslijed mnogobrojnih u nesreći zadobivenih povreda', kazao je Kosijer.

Opća bolnica u Karlovcu dostavila je Istražnom centru povijest
bolesti i za Zdravku Nedeljković koja je zadobila ozljede u prevrtanju autobusa, liječila se u karlovačkoj bolnici od 10. do 13. kolovoza, ali je na vlastiti zahtjev otpuštena i kasnije je umrla u Nišu.

Nakon medijskih napisa o smrti putnice Nedeljke Zdravković u Nišu Državno odvjetništvo tražilo je sudsko medicinsko vještačenje ozljeda oštećene Zdravke Nedeljković, te njihovih uzročno-posljedičnih povezanosti sa smrtnim ishodom. I taj je dokument sada sastavni dio spisa, te će biti predmet dokaznog postupka na sudu, kazao je Kosijer.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene