Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je USKOK jučer upao na Pravni fakultet u Osijeku, danas je poznato da se radi o krim istraživanju nad 16 osoba, a uskoro bi trebali objaviti i za koja ih se kaznena djela tereti.


Kriminalističkim istraživanjem koje je USKOK zbog sumnje u korupciju jučer pokrenuo na osječkom Pravnom fakultetu obuhvaćeno je 16 osoba, od kojih se dvije, koje se tereti za protuzakonito posredovanje, nalaze na ispitivanju u zagrebačkom sjedištu USKOK-a, neslužbeno se doznaje iz izvora bliskog istrazi.

Vezani članci Zoran Mamić Otišao u BiH: USKOK objasnio zašto Zoranu Mamiću nisu izrečene mjere opreza Zdravko Mamić i osječki suci - 4 USKOK pregledao imovinu osječkih sudaca, Mamić o nedostatku dokaza: "Pa nisam mu rekao daj da te uslikam kako ti dajem dvjesto hiljada“

Očekuje se kako će nakon ispitivanja USKOK objaviti priopćenje s pojedinostima za koja kaznena djela se terete osumnjičenici.

Neslužbeno se doznaje kako će za dvije osobe, koje se nalaze na ispitivanju u Zagrebu USKOK predložiti određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora, o čemu bi poslijepodne trebao odlučivati sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

>> USKOK upao na Pravni fakultet u Osijeku

Ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan jučer je u Osijeku izjavio kako je 'u tijeku kriminalističko istraživanje u vezi s koruptivnim aktivnostima određenih osoba na Pravnom fakultetu osječkoga Sveučilišta'.

Na novinarski upit je li riječ o nastavku akcije 'Indeks', Cvitan je odgovorio: 'Uvijek je 'Indeks', kada je Sveučilište u pitanju'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook