Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK podignuo optužnicu

Policajac u centru Zagreba starom forom pokušao podebljati kućni budžet: Pet mu Mažuranića, što ću s vama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv 50-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave. Radi se o prometnom policajcu. Zatražio je mito od vozačice koju je zatekao u prekršaju. Naknadno je lažirao njezin potpis na dokumentima.

USKOK-ova optužnica 50-godišnjaka tereti da je 15. lipnja 2019., u Zagrebu, kao prometni policajac na motociklu I. Postaje prometne policije, u motoophodnji u centru grada zaustavio vozačicu koja je automobilom prošla kroz raskrižje iako joj je na semaforu bilo crveno svjetlo.

Policajac je vozačici rekao da je počinila prekršaj za koji je propisana kazna do 5000 kuna i oduzimanje vozačke dozvole. Ponudio joj je da mu plati 500 kuna u gotovini kako bi smanjila kaznu.

Kad mu je dala novac, upozorio ju je da o tome nikome ništa ne govori i otišao a da joj nije dao primjerak potvrde o naplaćenoj kazni.

Operativno-komunikacijski centar zagrebačke policije dobio je obavijest o tome. Policajac je kasnije napisao lažnu dokumentaciju kako bi sakrio što je napravio.

"Tako je u radni nalog upisao da je od vozačice naplatio novčanu kaznu zbog blažeg prometnog prekršaja koji vozačica nije počinila te je naznačio drugo vrijeme počinjenja prekršaja. Okrivljenik je osim toga naknadno ispunio i potvrdu o naplaćenoj novčanoj kazni na mjestu počinjenja prekršaja, pri čemu je u rubrici 'potvrdu primio' vozačicu vlastoručno potpisao imitirajući njezin potpis", priopćio je USKOK.

Dokumentaciju je razdužio na završetku smjene, dok je novac u iznosu od 500 kuna razdužio tek za mjesec dana, 15. srpnja 2019. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene