Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBJAVIO USKOK

Od igle do lokomotive: Preprodavali kokain, heroin, marihuanu, MDMA i amfetamin pa zaradili optužnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je protiv petorice osumnjičenih zagorskih dilera podigao optužnicu kojom ih tereti za nabavu i preprodaju raznih vrsta droga, čime su zaradili najmanje 225.000 kuna.

Tužiteljstvo je izvijestilo da prvookrivljenog 29-godišnjaka tereti da je od 2020. do 13. srpnja ove godine na području Bistre i Krapinsko-zagorske županije povezao u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike radi zarade od nabave, prijevoza, držanja i daljnje preprodaje većih količina raznih vrsta droga.

USKOK je precizirao da je 29-godišnjak nabavljao veće količine kokaina, amfetamina, MDMA, heroina i marihuane, koje je skladištio i predavao ostalim okrivljenicima na čuvanje do daljnje prodaje.

Četvorka je novac od kupaca prosljeđivala 29-godišnjaku koji je s njima dijelio zaradu sukladno njihovom angažmanu, dodao je USKOK.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uskokova optužnica Ana Karamarko osuđena na uvjetnu kaznu: Od zatvora su je spasile dvije stvari

Pročitajte i ovo Policija razbila zločinačko udruženje koje se bavilo prodajom droge - 1 Prodavali kokain FOTO Policija razbila zločinačko udruženje: Pronašli drogu, gomilu novca i pištolje

Skupina je na ilegalnom tržištu, prema sumnjama tužiteljstva, prodala najmanje 1,3 kilograma marihuane, 86 grama kokaina, 926 tableta MDMA-a, 443 grama amfetamina te 2,36 grama ulja marihuane, čime su pribavili protupravnu imovinsku korist od 225.835 kuna.

Tužiteljstvo nadodaje da je u optužnici predložilo produljenje istražnog zatvora protiv četvorice okrivljenika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene