Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi roditelja odgojitelja

Novi potez udruge U ime obitelji: "Tomašević u svojoj udobnoj fotelji priprema dopise za 5500 obitelji"

Nakon što je Grad Zagreb izmijenio odluku o novčanoj pomoći roditeljima odgojiteljima, udruga U ime obitelji povlači novi potez.

Udruga U ime obitelji drugi put od Visokog upravnog suda traži ocjenu zakonitosti odluke gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića o novčanoj pomoći roditeljima odgojiteljima. Mjera bi se postupno gasila, što znači da bi za godinu dana iz mjere trebalo izaći oko pola korisnika.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Malo detalja Misteriozna smrt: Umro još jedan Putinov bivši suradnik, od bliskih prijatelja postali su ljuti neprijatelji

Udruga roditelja odgojitelja nezadovoljna je i kompenzacijskim mjerama, odnosno najavljenom gradnjom vrtića i pomoći pri zapošljavanju. Podsjetimo, prvi put je Sud odluku o ukidanju mjere roditelj odgojitelj proglasio – nezakonitom.

"Sada bi od proljeća trebala sva ta djeca, prema prijedlogu Grada Zagreba i njihovim 'kompenzacijskim' mjerama, ući u vrtiće. Mjesta nema niti za one roditelje koji su u radnom odnosu, kamoli da bi bilo za još 7000 djece", rekla je Željka Markić iz udruge U ime obitelji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uskokova optužnica Ana Karamarko osuđena na uvjetnu kaznu: Od zatvora su je spasile dvije stvari

"Gradonačelnik Tomašević u svojoj udobnoj fotelji priprema dopise za 5500 obitelji, na koje će se ti roditelji morati sami žaliti i ući u jedan skupi postupak borbe za svoja stečena prava i to je nešto što je doista nedopustivo", dodala je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene