Poduzetnica Ana Karamarko, supruga bivšeg premijera i nekadašnjeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, osuđena je u srijedu na zagrebačkom Županijskom sudu zbog utaje poreza na uvjetnih 10 mjeseci zatvora s trogodišnjim rokom kušnje i novčanu kaznu od 50.000 kuna.

Galerija Ana Karamarko Ana Karamarko Ana Karamarko +0 Ana Karamarko

Uvjetna i novčana kazna Ani Karamarko izrečene su na temelju nagodbe s Uskokom, a osuđena mora vratiti i 160.000 kuna neplaćenog poreza, doznaje Hina na sudu.

Ana Karamarko Ana Karamarko (Foto: Pixsell)

Mediji su ranije izvijestili da je Ana Karamarko u veljači ove godine iznoseći obranu pred Uskokovim tužiteljima priznala krivnju.

Provjereno: Policija Političari s optužnicama: Samo je jedan stao pred kamere Provjerenog - "Ja isto želim da se to što prije riješi, jer se puno toga špekuliralo"

Ana Karamarko je uhićena u svibnju 2020. u sklopu akcije Flajš zajedno s Tomislavom Pavkovićem i Oliverom Kolobarićem koji su, prema Uskokovoj optužnici, bili na čelu zločinačke skupine u koju su povezali nekoliko desetaka fizičkih i pravnih osoba radi poreznih prijevara.

Ana Karamarko Ana Karamarko (Foto: Pixsell)

Tužiteljstvo je preciziralo da su Pavković i Kolobarić povezali u zločinačko udruženje veći broj osoba koje su stvarno vodile poslovanje većeg broja trgovačkih društva te su uz novčanu naknadu obnašale funkciju odgovornih osoba u tim tvrtkama.

Optužnice - 2 Uskok optužio četiri bivša ministra za udruženi pothvat: Dnevnik Nove TV donosi detalje

Uskok je suprugu bivšeg premijera teretio da je putem svoje tvrtke Drimia platila dvjema Pavkovićevim tvrtkama 467.500 kuna za usluge koje u stvarnosti nisu bile obavljene.

Ana Karamarko Ana Karamarko (Foto: Pixsell)

Skupina je nezakonitostima, prema navodima Uskoka, zaradila najmanje 20 milijuna kuna te oštetila Državni proračun za oko 11,5 milijuna kuna.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju