Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskokova optužnica

Ana Karamarko osuđena na uvjetnu kaznu: Od zatvora su je spasile dvije stvari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poduzetnica Ana Karamarko, supruga bivšeg premijera i nekadašnjeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, osuđena je u srijedu na zagrebačkom Županijskom sudu zbog utaje poreza na uvjetnih 10 mjeseci zatvora s trogodišnjim rokom kušnje i novčanu kaznu od 50.000 kuna.

Uvjetna i novčana kazna Ani Karamarko izrečene su na temelju nagodbe s Uskokom, a osuđena mora vratiti i 160.000 kuna neplaćenog poreza, doznaje Hina na sudu.

Mediji su ranije izvijestili da je Ana Karamarko u veljači ove godine iznoseći obranu pred Uskokovim tužiteljima priznala krivnju.

Pročitajte i ovo Provjereno: Policija od afera do optužnica Političari s optužnicama: Samo je jedan stao pred kamere Provjerenog - "Ja isto želim da se to što prije riješi, jer se puno toga špekuliralo"

Ana Karamarko je uhićena u svibnju 2020. u sklopu akcije Flajš zajedno s Tomislavom Pavkovićem i Oliverom Kolobarićem koji su, prema Uskokovoj optužnici, bili na čelu zločinačke skupine u koju su povezali nekoliko desetaka fizičkih i pravnih osoba radi poreznih prijevara.

Tužiteljstvo je preciziralo da su Pavković i Kolobarić povezali u zločinačko udruženje veći broj osoba koje su stvarno vodile poslovanje većeg broja trgovačkih društva te su uz novčanu naknadu obnašale funkciju odgovornih osoba u tim tvrtkama.

Pročitajte i ovo Optužnice - 2 Prvi put u Hrvatskoj povijesti Uskok optužio četiri bivša ministra za udruženi pothvat: Dnevnik Nove TV donosi detalje

Uskok je suprugu bivšeg premijera teretio da je putem svoje tvrtke Drimia platila dvjema Pavkovićevim tvrtkama 467.500 kuna za usluge koje u stvarnosti nisu bile obavljene.

Skupina je nezakonitostima, prema navodima Uskoka, zaradila najmanje 20 milijuna kuna te oštetila Državni proračun za oko 11,5 milijuna kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene