Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica maloljetnika u ukradenom automobilu jučer su u Rakitju kraj Samobora pokušala pregaziti policajca koji ih je pokušao zaustaviti, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji koja taj slučaj vodi kao pokušaj teškog ubojstva.


Dvojica 14-godišnjaka vozila su se jučer oko 14 sati u automobilu "yugo 45", ukradenom tog dana na rovinjskom području, kada ih je u Rakitju pokušao zaustaviti 40-godišnji policajac, koji je prije toga dobio dojavu da se ukradeni "yugo" kreće iz Zagreba prema Svetoj Nedelji.

Vezani članci Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Ivo Cagalj) Maloljetnici divljali po Zadru: Provalili u trgovinu i dva broda pa signalnom raketom zapalili automobil Ustaško U (Foto: Miranda Cikotić/Pixsell) "Mrzin školu i Srbe": Policija uhitila maloljetnike koji su ispisivali sramotne grafine po splitskim školama i vrtićima

Umjesto da se zaustavi, vozač je automobilom krenuo prema policajcu. Da bi izbjegao nalet policajac je sišao s ceste na makadam, no za njim je krenuo i "yugo", pa se policajac bacio nadvožnjaka i pritom lakše ozlijedio rame i koljeno.

Dvojica maloljetnika su potom pobjegla, a za njima su u potjeru krenuli policajci. Bjegunci su pronađeni u mjestu Novaki u automobilu s kojim su zbog prebrze vožnje sletjeli s ceste.

Maloljetnici su privedeni u samoborsku policiju, a potom smješteni u Dom za odgoj djece i mladeži.

Nad njima se danas nastavlja kriminalistička obrada, kažu u policiji.