Utvrđena je osnovana sumnja da je osumnjičenik u poslijepodnevnim satima 20. studenog 1991., tada kao 17-godišnjak, u prostoru hangara na Ovčari kraj Vukovara sudjelovao u grubom fizičkom zlostavljanju ratnih zarobljenika, izvijestio je MUP.


Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je kako je vezano za istragu teških zlostavljanja hrvatskih ratnih zarobljenika na Ovčari u utorak u Negoslavcima uhićen 46-godišnji hrvatski državljanin.

Vezani članci Zlostavljanje, ilustracija Zločini toliko šokantni da su zaprepastili i istražitelje: 11 osoba privedeno zbog sumnje u seksualno zlostavljanje djece Migrantima obojane glave bojom u spreju MUP o optužbama da hrvatska policija crta križeve po migrantima: "Te su optužbe potpuno apsurdne, pa i opasne"

"Tijekom provođenja istrage utvrđena je osnovana sumnja da je osumnjičeni u poslijepodnevnim satima 20. studenog 1991. godine, tada kao 17-godišnjak, zajedno s prethodno kazneno prijavljenom dvojicom osumnjičenika te pripadnicima srpskih paravojnih formacija, u prostoru hangara na Ovčari kraj Vukovara sudjelovao u grubom fizičkom zlostavljanju ratnih zarobljenika - pripadnika Hrvatske vojske/Zbora narodne garde, redarstvenika Ministarstva unutarnjih poslova RH i drugih dragovoljaca pripadnika hrvatskih oružanih snaga te manjeg broja civila dovezenih iz bolnice u Vukovaru“, izvijestio je MUP.

Osumnjičeni će nakon dovršene istrage biti predan pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske, a policija će Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku dostaviti posebno izvješće, kao dopunu ranije kaznene prijave od 8. listopada 2020. godine.

Načelnik općine Negoslavaca Dušan Jeckov rekao je kako je muškarac već ranije pozivan u policiju na informativne razgovore, kojima se odazivao.