Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga ratnih zločina

Uhićen 46-godišnjak: Sumnja se da je na Ovčari zlostavljao hrvatske ratne zarobljenike, među kojima i civile iz vukovarske bolnice

Utvrđena je osnovana sumnja da je osumnjičenik u poslijepodnevnim satima 20. studenog 1991., tada kao 17-godišnjak, u prostoru hangara na Ovčari kraj Vukovara sudjelovao u grubom fizičkom zlostavljanju ratnih zarobljenika, izvijestio je MUP.

Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je kako je vezano za istragu teških zlostavljanja hrvatskih ratnih zarobljenika na Ovčari u utorak u Negoslavcima uhićen 46-godišnji hrvatski državljanin.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe Ilustracija jedan je uhićen Dvojac sumnjiče za ratni zločin: Sudjelovali u 24 ubojstva, postrojba silovala žene

"Tijekom provođenja istrage utvrđena je osnovana sumnja da je osumnjičeni u poslijepodnevnim satima 20. studenog 1991. godine, tada kao 17-godišnjak, zajedno s prethodno kazneno prijavljenom dvojicom osumnjičenika te pripadnicima srpskih paravojnih formacija, u prostoru hangara na Ovčari kraj Vukovara sudjelovao u grubom fizičkom zlostavljanju ratnih zarobljenika - pripadnika Hrvatske vojske/Zbora narodne garde, redarstvenika Ministarstva unutarnjih poslova RH i drugih dragovoljaca pripadnika hrvatskih oružanih snaga te manjeg broja civila dovezenih iz bolnice u Vukovaru“, izvijestio je MUP.

Osumnjičeni će nakon dovršene istrage biti predan pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske, a policija će Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku dostaviti posebno izvješće, kao dopunu ranije kaznene prijave od 8. listopada 2020. godine.

Načelnik općine Negoslavaca Dušan Jeckov rekao je kako je muškarac već ranije pozivan u policiju na informativne razgovore, kojima se odazivao. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene