Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Suđenje za ubojstvo novinara i suvlasnika tjednika 'Nacional' Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića i danas je nastavljeno svjedočenjem krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića koji će se u sudnici pojaviti i početkom sljedećeg tjedna.


Marjanović svjedoči iza zatvorenih vrata, a danas je odgovarao na pitanja USKOK-ovog tužitelja Slobodana Šašića te odvjetnika optuženih Roberta i Luke Matanića, Amira Mafalanija i Željka Milovanovića. Na idućem ročištu, u ponedjeljak 17. svibnja, pitanja će postavljati obrana Bojana Gudurića i Slobodana Đurovića, ali i optuženici osobno.

Vezani članci Slika nije dostupna Jadranka Kosor trebala sjesti na klupu za svjedoke, ali je rasprava odgođena zbog Sanaderovog gastritisa Slika nije dostupna Nina Badrić svjedočila na suđenju Ivi Sanaderu

Neki od njih od početka suđenja prigovaraju zbog Marjanovićeva svjedočenja tvrdeći da je krunski svjedok nevjerodostojan, a čak su i neki od ispitanih svjedoka Marjanovića opisali kao 'patološkog lažljivca, kriminalca i ovisnika o heroinu'.

Za USKOK je, s druge strane, njegov iskaz jedan je od najjačih dokaza kojima su potkrijepili optužnicu protiv Pukanićevih egzekutora, budući je Marjanović sudjelovao u pripremi ubojstva, ali se naknadno nagodio s USKOK-om i odlučio svjedočiti. Kako je njegovo svjedočenje tajno nisu se mogla doznati pitanja koja su mu postavljali tužitelji i obrana.

>> Slučaj Pukanić: Svjedočenje krunskog svjedoka zatvoreno za javnost

Poznato je tek da je u svom jučerašnjem slobodnom iskazu ponovio ranije tvrdnje da su se zbog ubojstva Pukanića, ali i još dvije osobe u Zagrebu, udružili bratići Matanić, Mafalani, Milovanović, Gudurić i Đurović, koji je navodno bio veza sa Sretenom Jocićem. Tužiteljstvo tvrdi da je Jocić, poznat i pod nadimkom Joca Amsterdam za atentat platio 1,5 milijuna eura. Zbog toga mu se zajedno s Milovanovićem i Milenkom Kuzmanovićem za isti zločin sudi u Beogradu. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju