Obavijesti Video Pretražite Navigacija
više od deset sati

I dalje gori na Krbavskom polju, vatrena linija duga nekoliko kilometara: "Vatra se kroz travnati teren i trstiku širi brzinom kao da gori benzin"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar na Krbavskom polju kod Udbine, uz državnu cestu D1, još nije pod kontrolom i nije lokaliziran, a gori trava na četiri kilometra dugačkom i od 500 do 800 metara širokom prostoru, a prioritet je vatrogasaca održati sigurnost cestovnog prometa.

U popodnevnim satima je zbog dima bio kroz državnu cestu D1 na dvadesetak minuta zatvoren promet, ali je, kazao je zamjenik vatrogasnog zapovjednika Ličko- senjske županije Zvonimir Lončarić, vjetar promijenio smjer i sada je vatrogascima glavni zadatak zaustaviti širenje požara, a opasnosti za život i imovinu ljudi više nema. Kazao je da je dojava o požaru stigla oko podneva.

"Prioritet nam je sada održati sigurnost prometa. Požar jest manji nego je bio u popodnevnim satima, međutim još uvijek traje veliko izdimljavanje, jer se vatra kroz travnati teren i trstiku širi brzinom kao da gori benzin", rekao je Lončarić.

Za sada nije poznat uzrok požara, to je posao policije, dodao je.

''Još uvijek se borimo s njim, jako puše. Požar je na polju i dosta je velike površine'', rekao je zapovjednik JVP Plitvička jezera Ivan Pejkunović za DNEVNIK.hr u poslijepodnevnim satima.

  Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uzrok još nepoznat VIDEO Strašna tragedija u Sjevernoj Makedoniji, do temelja izgorjela COVID bolnica, vlasti potvrdile da je najmanje 10 poginulih: "Ovo je vrlo tužan dan"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INTERVENCIJA U TIJEKU Požar buknuo kod Rasline: Gori makija i borova šuma, vatrogascima pomažu i dva kanadera

Kazao je da su bile ugrožene i kuće, ali da im više ne prijeti opasnost.

Na terenu je 16 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz Udbine te vatrogasci iz Javne vatrogasne postaje Plitvička jezera i DVD-a Plitvice.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene