Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzrok još nepoznat

VIDEO Strašna tragedija u Sjevernoj Makedoniji, do temelja izgorjela COVID bolnica, vlasti potvrdile da je najmanje 10 poginulih: "Ovo je vrlo tužan dan"

U sjevernomakedonskom gradu Tetovu zapalila se COVID bolnica. Požar je ugašen, a točan broj ozlijeđenih i preminulih se još uvijek utvrđuje. Ministar zdravstva potvrdio je najmanje 10 poginulih.

Požar u COVID bolnici u Tetovu koji je buknuo oko 21 sat je ugašen, no žrtve se tek zbrajaju. Svi bolnički timovi su mobilizirani da pomognu ozlijeđenima, od kojih su mnogi prevezeni u bolnicu u Skopju. Od bolnice, javljaju tamošnji mediji, nije ostalo ništa. 

Pročitajte i ovo Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima Požar trgovine u Svetom Ivanu Zelini Dramatična večer u Zelini VIDEO Veliki požar u kineskom dućanu: Ozlijeđen vatrogasac, četvero ostalo zarobljeno u susjednom prostoru

Ministar zdravstva Venko Filipče potvrdio je da je najmanje 10 poginulih.

"Nesreća u Tetovu oduzela je nekoliko života. 10 ljudi je poginulo u požaru, ali broj bi mogao rasti. Ovo je vrlo tužan dan. Izražavam najdublju sućut obiteljima. Liječnici se bore za živote ozlijeđenih. Molim medije da ne špekuliraju s brojem poginulih. Objavit ćemo točne informacije na vrijeme", objavio je.

Gradonačelnica Tetova, grada na sjeverozapadu Sjeverne Makedonije, Teuta Arifi rekla je da uzrok požara zasad nije poznat.

"Plamen je bio velik jer je cijela modularna bolnica izrađena od plastike", rekao je zamjenik zapovjednika vatrogasne postrojbe u Tetovu za NetPress. Dodao je da ima žrtava, ali da im se točan broj još uvijek ne zna.

Ispričao je kako su vatrogasci dojavu dobili u 21:02. Na teren su odmah izašli sa sedam vozila i 30 vatrogasaca.

"Sve je bilo pod plamenom. I mi smo riskirali svoje živote. Bila je i eksplozija, požar se brzo širio", ispričao je. 

Televizija Sitel piše kako je broj žrtava veći od 30. Makedonski mediji javljaju kako su među žrtvama i medicinski radnici.

Na mjesto događaja uputila se makedonska vlada, a televizije emitiraju izvanredne vijesti. Na mjestu tragedije već su istražitelji koji bi trebali utvrditi što je uzrokovalo požar.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene