Mobbing, ilustracija
Mobbing, ilustracija Foto: Getty Images

Pulsko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 41-godišnjaka zbog mobinga u jednom tijelu državne uprave.


Optužnica je podignuta zbog dva kaznena djela zlostavljanja na radu i jednog kaznenog djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina prijetnjom, priopćeno je iz pulskog državnog odvjetništva.

Vezani članci Slika nije dostupna Potvrđena presuda da je novinar Peratović bio mobingiran nakon teksta o Karamarku Slika nije dostupna 'Pozvala me u ured gdje me vrijeđala i omalovažavala, nakon čega sam se onesvijestila'

41-godišnjaka se tereti da je od početka prosinca 2015. do 1. listopada 2018. u jednom tijelu državne uprave, kao nadređeni službenik, učestalo vrijeđao i ponižavao podređene mu zaposlenike te takvim ponašanjem narušio njihovo zdravlje.

Osim toga, tereti ga se i da je od travnja 2016. do točno neutvrđenog dana 2018. godine, kao nadređeni službenik, u više navrata prijetio zlom podređenoj zaposlenici što je nju ustrašilo i uznemirilo.

Dokaže li mu se krivica, za mobing može biti kažnjen kaznom zatvora u trajanju do dvije godine, dok za prijetnju može dobiti do tri godine zatvora.