Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sin teško ozlijeđen

Tuga u Zadru nakon smrti motociklista: ''Napisao sam na Facebooku 'svi smo se vratili živi i zdravi'. A onda su počeli zvoniti telefoni...''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U teškoj prometnoj nesreći kod Zadra u nedjelju je poginuo 52-godišnji motociklist Željko Maras, a njegov je 19-godišnji sin Teo teško ozlijeđen. Otkriveno je da su se vraćali sa susreta ljubitelja motora i motociklista.

''Čim sam došao kući, na stranici naše grupe napisao sam status: 'Svi smo se vratili živi i zdravi.' Bilo je oko 21 sat, i otišao sam se istuširati. Kad sam izašao iz tuša, počeli su zvoniti telefoni...'', ispričao je Duško Brala, osnivač grupe ''Đir oko Borika'' na Facebooku, koja okuplja zadarske ljubitelje motora i motociklista.

Ostao je u šoku kada je doznao da je netko od njegovih prijatelja iz grupe doživio nesreću, rekao je za portal Zadarski.hr. U teškoj prometnoj nesreći kod Zadra, na povratku s Grobnika, život je izgubio 52-godišnji Zadranin Željko Maras, a teško su ozlijeđeni njegov 19-godišnji sin Teo, koji je bio na vlastitom motociklu, te 28-godišnji vozač automobila.

Tuga među kolegama

''To je bio pravi šok! Kako bih drukčije mogao reagirati?! Mi smo se već vratili kući oko 15 sati, a zadnji put kad sam se s njima čuo, oko 16 sati, bili su kod tunela Sv. Rok. Ni na kraj pameti mi nije bilo da im se tu u Murvici, pred Zadrom, takvo nešto može dogoditi'', kaže.

''Čim smo primili vijest da je stradao netko iz naše grupe, odmah smo se sastali. Informacije dolaze sa sto strana, spominju se svakakva imena, ali pravu nikako da dobijemo. Tek nakon gotovo dva sata dobili smo točna imena i saznali što se dogodilo'', rekao je Duško Brala.

Komadi automobila i motocikla na cesti

Nesreća se dogodila kada je 52-godišnjak, vozeći iz smjera Posedarja prema Zadru, počeo pretjecati automobil kojim je upravljao 50-godišnjak. Udario je u prednji dio automobila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 28-godišnjak.

Nakon udara se 28-godišnjak zaustavio izvan kolnika, a Željko je pao s motocikla. Dijelovi motocikla i automobila pogodili su motocikl na kojim je bio Željkov sin, zbog čega je mladića sletio s ceste. Željko je preminuo na mjestu nesreće, a 28-godišnji vozač osobnog automobila i Teo prevezeni su u Opću bolnicu Zadar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teška prometna nesreća Tragedija kod Zadra: U sudaru motocikla i automobila poginuo muškarac, dvije osobe hitno prevezene u bolnicu

Željko i Teo na Grobnik su išli s još 50-ak kolega.

''Kad smo se u nedjelju htjeli vratiti, jedna se grupa, u kojoj su bili Željko i Teo, odvojila. Oni su nam to najavili na početku, da unutar našeg susreta imaju svoj program jer se inače tako često druže. Htjeli su još malo ostati na Grobniku. U toj grupi bilo je 12 motorista, svi su iz Zadra, nekoliko sati nakon nas i oni su krenuli prema Zadru. Na putu smo se svako malo čuli i sve je bilo u redu. Posljednji put sam ih nazvao kad su bili na izlazu iz tunela i kad su skrenuli prema Vinjercu, na feštu svetog Ante'', ispričao je Brala i dodao da je s Teom i Željkom na Grobniku ostao i jedan liječnik iz zadarske bolnice koji se nakon nesreće posebno zauzeo za zbrinjavanje mladića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene