Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

U sudaru osobnoga vozila i više motocikala između mjesta Donja i Gornja Murvica poginuo je muškarac.


U nedjelju oko 21:10 na DC-08 između mjesta Murvica Gornja i Murvica Donja dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginuo 52-godišnji hrvatski državljanin.

Vezani članci Josip Mataija, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Voditelj Službe za sigurnost prometa otkrio kako će se utvrditi jesu li se vozači doista zamijenili na Bregani, ali i što je problem kod vožnje autocestom: "Svi to znamo" Prikaz prometne nesreće na autocesti VIDEO Pogledajte rekonstrukciju stravične nesreće kosovskog autobusa na autocesti kod Slavonskog Broda, u kojoj je život izgubilo 10 ljudi

52-godišnji vozač motocikla zadarskih registarskih oznaka vozio je iz smjera Posedarja u smjeru Zadra i počeo pretjecati osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnjak.

Na lijevoj prometnoj traci, namijenjenoj za kretanje vozila iz suprotnog smjera, udara u prednji dio osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak koji se kretao istom dionicom.

Nakon udara automobil zadarskih oznaka nastavlja nekontrolirano kretanje u smjeru Posedarja te se zaustavlja izvan kolnika. Vozač motocikla odvaja se od motocikla i pada izvan kolnika.

Prilikom udara dijelovi motocikla i osobnog automobila oštetili su osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka i drugi motocikl zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 19-godišnjak, a koji se kretao iza 52-godišnjeg vozača motocikla. Uslijed toga je 19-godišnjak zajedno s motociklom sletio izvan kolnika, odvojio se od motocikla te se zaustavio u niskom raslinju.

U prometnoj nesreći 52-godišnji vozač motocikla je preminuo na mjestu nesreće, dok su 28-godišnji vozač osobnog automobila i 19-godišnji vozač motocikla kolima hitne medicinske pomoći prevezeni u Opću bolnicu Zadar, gdje su im konstatirane teške tjelesne ozlijede.

Na mjesto događaja izašli su zadarski policajci koji su obavili očevid kojim je rukovodio zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Zadru. U vremenu od 21:25 do 3:25 navedena dionica DC-08 bila je zatvorena za sva vozila te se promet odvijao alternativnim pravcem.

Nadležno državno odvjetništvo u Zadru naložilo je provođenje obdukcije, a poduzimaju se i druge dokazne radnje i izvidi kako bi se utvrdile okolnosti nastanka prometne nesreće.