Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen u BiH

EKSKLUZIVNO Krojf: Izblamiran sam maksimalno, s prodajom droge nemam veze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MIljenko Žaja Krojf jutros je uhićen na području Hercegovine, a nakon nekoliko sati je pušten da se brani sa slobode.

Pripadnici specijalne policije Hercegovačko-neretvanske županije uhitili su u Čapljini Miljenka Žaju Krojfa, za kojim su hrvatske vlasti raspisale međunarodnu tjeralicu, potvrdilo je ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ-a u Mostaru.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

'Ja sam slobodna osoba, nisam očekivao nešto tako. To je bilo 7, 8 specijalaca s dugim cijevima. Ja sam invalid, izblamiran sam maksimalno. Povezuje me se sa braćom Ćosić, da sam član organizacije za preprodaju droge s čim nemam veze. Činjenice su takve da sam pušten, držali su me od 9 ujutro, pušten sam oko 18 sati i to je to', izjavio je Krojf za Dnevnik Nove TV. Krojf je pušten iz pritvora jer, kako je rečeno iz Državnog odvjetništva BiH, ne postoji opasnost od bijega.

Žaja je uhićen zbog umiješanosti u međunarodnu trgovinu kokainom, potvrdila je glasnogovornica državnog odvjetništva BiH Selma Hećimović. Ona je kazala kako su uz Žaju, koji je u jutarnjim satima uhićen u Čapljini, privedene još dvije osobe nastanjene u Tomislavgradu.

'Riječ je braći Petru i Anti Ćosiću', kazala je Hećimović. Nalog za uhićenja izdalo je državno odvjetništvo BiH na temelju istrage koju zajednički provode policijska tijela pet država. 'Riječ je o međunarodom švercu kokaina odnosno o pošiljci koja je zaplijenjena u Španjolskoj', pojasnila je Hećimović.
Potvrdila je kako je policija obavila i pretragu stambenih prostora koje su u Čapljini i Tomislavgradu koristili Žaja i braća Ćosić.

>> MUP raspisao tjeralicu za Miljenkom Žajom Krojfom

>> Krojf osuđen na tri godine zatvora zbog krađe dva Mercedesa

Neposredno nakon uhićenja, policija u Mostaru izjavila je da je Krojf uhićen zbog tjeralice iz Hrvatske u suradnji s policijom Republike Srpske. Načelnik odjela kriminalističke policije i glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak izjavio je u četvrtak prije podne da je Krojf uhićen na temelju naloga državnog odvjetništva BiH u okviru istrage koju provodi ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske u suradnji s vlastima Republike Hrvatske.

Hećimović je međutim potvrdila da Žajino uhićenje nije povezano s tjeralicom što su je za njim raspisalo hrvatsko pravosuđe. On je u Hrvatskoj pravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog iznude a za njim je na snazi i tjeralica zagrebačkog županijskog suda zbog pokušaja ubojstva iz 1991. Žaja i braća Ćosić nakon uhićenja će biti predani državnom odvjetništvu BiH koje treba odlučiti hoće li od suda za njih tražiti određivanje pritvora. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene