Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica službenika zagrebačke Porezne uprave i inspektor financijske policije uhvaćeni u antikorupcijskoj akciji Dubai zbog sumnje da su primali mito privedeni su večeras iza 19 sati u zagrebački Županijski sud gdje bi ih trebao saslušati istražni sudac i odlučiti o zadržavanju u pritvoru.


Trojicu osumnjičenika policija je privela na stražnji ulaz suda na Zrinjevcu. Oni bi se večeras, ako se ne odluče braniti šutnjom, trebali očitovati o policijskoj kaznenoj prijavi koja ih, kako se nagađa, tereti za primanje mita i zlouporabu položaja i ovlasti.

Vezani članci Popunjavanje poreznih papira Apsurdne posljedice državne pomoći tvrtkama u koronakrizi: Radnici sada zbog toga nemaju pravo na - povrat poreza Mito, ilustracija Ugrozio zdravlje ljudi zbog 3500 kuna mita? Propisivao lijekove pacijentima bez obzira na njihove stvarne potrebe

Za sada je nepoznato kako će se osumnjičeni braniti i što im se točno stavlja na teret. U slučaju njihova 48-satnog zadržavanja u pritvoru USKOK treba podnijeti istražni zahtjev. Ravnateljstvo policije poslijepodne je izvijestilo da su pri uzimanju 35 tisuća eura mita u srijedu navečer uhićena trojica službenika, no nije navelo njihov identitet niti položaje s kojih su navodno činili nezakonitosti.

>> Jedan od privedenih poreznika autor knjige 'Kako platiti manje poreza'

Mediji od jučer prenose kako je riječ o službeniku iz odjela za ovrhe zagrebačke Porezne ispostave Centar R. V., voditelju te Porezne ispostave Z. M. te inspektoru financijske policije Ž. S.
Oni su navodno od privatnog zagrebačkog poduzetnika B. B. primili mito kako bi suprotno zakonskim propisima izvršili porezni nadzor.