Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Noćas odluka o pritvoru

Trojica uhićenih poreznika privedena na Županijski sud

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica službenika zagrebačke Porezne uprave i inspektor financijske policije uhvaćeni u antikorupcijskoj akciji Dubai zbog sumnje da su primali mito privedeni su večeras iza 19 sati u zagrebački Županijski sud gdje bi ih trebao saslušati istražni sudac i odlučiti o zadržavanju u pritvoru.

Trojicu osumnjičenika policija je privela na stražnji ulaz suda na Zrinjevcu. Oni bi se večeras, ako se ne odluče braniti šutnjom, trebali očitovati o policijskoj kaznenoj prijavi koja ih, kako se nagađa, tereti za primanje mita i zlouporabu položaja i ovlasti.

Pročitajte i ovo Što je korupcija? - 4 Rak-rana društva Građani na internetu mogu prijaviti korupciju, ali ne anonimno: "Svatko je to radio - to je normalno" Vjeko Luetić, doktor korupcije - 1 U pritvoru je Policijski doktor za mito uhićen zbog - primanja mita: "Porekao je počinjenje kaznenog djela"

Za sada je nepoznato kako će se osumnjičeni braniti i što im se točno stavlja na teret. U slučaju njihova 48-satnog zadržavanja u pritvoru USKOK treba podnijeti istražni zahtjev. Ravnateljstvo policije poslijepodne je izvijestilo da su pri uzimanju 35 tisuća eura mita u srijedu navečer uhićena trojica službenika, no nije navelo njihov identitet niti položaje s kojih su navodno činili nezakonitosti.

>> Jedan od privedenih poreznika autor knjige 'Kako platiti manje poreza'

Mediji od jučer prenose kako je riječ o službeniku iz odjela za ovrhe zagrebačke Porezne ispostave Centar R. V., voditelju te Porezne ispostave Z. M. te inspektoru financijske policije Ž. S.
Oni su navodno od privatnog zagrebačkog poduzetnika B. B. primili mito kako bi suprotno zakonskim propisima izvršili porezni nadzor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene