Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesuđeni ubojica

'Tražio je da prvo ubijem psa, pa majku i oca'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Balov je tražio od Nikole Starčevića da mu usmrti roditelje koji su ga razbaštinili, obećavši mu za to 100.000 eura.

'Nisam mogao pristati na to jer mi nije bilo jasno kako bi sin mogao ubiti oca. I zato sam ga prijavio policiji. A sve je trebalo izgledati kao nesretan slučaj, možda kao utapanje u kadi', rekao je Nikola Starčević koji svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu u postupku protiv 42-godišnjeg Zvonimira Balova.

Pročitajte i ovo Roditelji i dijete Jedna u nizu mjera Ured za demografiju pokreće kampanju ravnopravnog roditeljstva: "Treba potaknuti i poslodavce poreznim olakšicama" Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

'Kada smo se posljednji put sreli rekao mi je da najprije ubijem psa, jer bi nakon toga majka izašla u dvorište pa bih mogao lagano likvidirati i nju. Oca sam trebao ustrijeliti na spavanju, a on mi je točno pokazao gdje je njegov krevet', kazao je Starčević.

>> Optužen da je za 200 tisuće eura naručio ubojstvo roditelja

Balova se tereti da je poticao Starčevića da mu za iznos od 100.000 eura ubije oca te majku i psa. Tereti ga se i za pokušaj ubojstva oca, kojeg je sjekirom napao lani u kolovozu, a motiv ove nesvakidašnje priče je borba za nasljeđe, jer su roditelji razbaštinili Balova. On je na početku suđenja porekao krivnju, a protiv njega nisu htjele svjedočiti ni njegova majka ni supruga.

'Na žalost to je moj sin. Nisam slutio da se to može dogoditi, pa čak ni kada me je lani zaskočio na stepenicama obiteljske kuće te kada je prema meni zamahnuo sjekirom. Izbjegao sam njegov napad, a moje zapomaganje čuli su susjedi. Moj je sin znao da sam ga isključio iz nasljedstva te da je nakon moje i suprugine smrti, sve što imamo trebalo pripasti našim unucima', kazao je otac optuženog. Balov je inače uhićen nakon što je Starčević sve prijavio policiji koja ga je ozvučila. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene