HGSS u akciji spašavanja (Foto: HGSS)
HGSS u akciji spašavanja (Foto: HGSS) Foto: HGSS

Prilikom penjanja na stijenu u blizini Baških Oštarija pored Gospića, poginula je jedna alpinistica na koju je pala kamena gromada, koja se odlomila od stijene.


Tragedija je zadesila dvije alpinistice koje su se penjale na Rujičin kuk na Velebitu, u blizini Baških Oštarija. Na jednu od njih pao je odlomljeni komad stijene dok su se kretale u smjeru Austrijskoggrebena u trećoj dužini, na približno 100 m, izvijestio je HGSS.

Vezani članci Akcija spašavanja na Velebitu (Foto: HGSS) Noćna akcija HGSS-a: Spasili dvojicu planinara koji su zapeli na Velebitu bez opreme HGSS na Velebitu (Foto: HGSS) Dramatična potraga na Velebitu: Dvoje planinara "zaglavilo" u olujnom nevremenu, spasio ih HGSS

Alpinistica na koju je pala kamena gromada poginula je na mjestu događaja, a HGSS Gospić je dojavu o nesreći zaprimio u 14 sati iz Centra 112.

"Dvije alpinistice penjale su spomenuti smjer i u jednom trenutku odlomilo se veliki komad stijene koji je direktno pao na penjačicu koja je penjala kao druga. Udarcem stijene alpinistica iz Zagreba zadobila je teške tjelesne ozljede uslijed kojih je nastupila smrt. 10 spašavatelja sudjelovalo je u izvlačenju smrtno stradale.  U 17.50 tijelo stradale osobe spušteno u podnožje Rujičinog kuka i predano nadležnim službama", stoji u priopćenju na HGSS-ovim stranicama.