Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije joj bilo spasa

Tragedija na Velebitu: Alpinistica iz Zagreba poginula nakon što je na nju pao odlomljeni komad stijene

HGSS u akciji spašavanja (Foto: HGSS)
HGSS u akciji spašavanja (Foto: HGSS) Foto: HGSS
Prilikom penjanja na stijenu u blizini Baških Oštarija pored Gospića, poginula je jedna alpinistica na koju je pala kamena gromada, koja se odlomila od stijene.

Tragedija je zadesila dvije alpinistice koje su se penjale na Rujičin kuk na Velebitu, u blizini Baških Oštarija. Na jednu od njih pao je odlomljeni komad stijene dok su se kretale u smjeru Austrijskoggrebena u trećoj dužini, na približno 100 m, izvijestio je HGSS.

Pročitajte i ovo Napadač iz Kaštel Štafilića - 1 HGSS-ovac se oporvalja Napadaču iz Kaštela određen istražni zatvor: U njegovoj kući pronađen arsenal ručnih bombi Branimir Jukić užas u Kaštel Štafiliću HGSS-ovci održali presicu o stravičnom napadu: "Sad je najbitnije da Kruni bude dobro"

Alpinistica na koju je pala kamena gromada poginula je na mjestu događaja, a HGSS Gospić je dojavu o nesreći zaprimio u 14 sati iz Centra 112.

"Dvije alpinistice penjale su spomenuti smjer i u jednom trenutku odlomilo se veliki komad stijene koji je direktno pao na penjačicu koja je penjala kao druga. Udarcem stijene alpinistica iz Zagreba zadobila je teške tjelesne ozljede uslijed kojih je nastupila smrt. 10 spašavatelja sudjelovalo je u izvlačenju smrtno stradale.  U 17.50 tijelo stradale osobe spušteno u podnožje Rujičinog kuka i predano nadležnim službama", stoji u priopćenju na HGSS-ovim stranicama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene