Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šokantan epilog istrage oko ubojstva 24-godišnjeg mladića u zagrebačkom naselju Špansko.


Za policiju je glavnoosumnjičeni žrtvin mlađi brat. Nakon privođenja, određen mu je 48-satni pritvor. Suze i nevjerica na licima susjeda ubijenog Hrvoja Turibaka u zagrebačkom naselju Špansko. Vijest da je jedini osumnjičeni za ubojstvo Hrvojev Mlađi brat Tomislav, dodatno je šokirala susjede i prijatelje. 'Ostali smo šokirani, i jedno, i drugo', rekao nam je jedan od susjeda obitelji ubijenog mladića.

Vezani članci Policija Novi Zeland, ilustracija Strava na Novom Zelandu: Troje djece pronađeno mrtvo u njihovu domu, uhitili majku Slađana Novoselnik (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) 10 godina od ubojstva: Počinje treće suđenje 'fatalnoj ujni' i nećaku

>> Šokantan epilog: Policija za ubojstvo mladića iz Španskog sumnjiči brata

Ispred ulaza u zgradu prijatelji i poznanici cijeli dan pale svijeće i ostavljaju cvijeće u spomen na Hrvoja. 'To je jedna od najboljih obitelji koju ja poznam, Hrvoje mi je bio frend, poznavao sam ga jako dugo', istaknuo je njegov prijatelj.

U kvartu za obitelj preminulog samo riječi hvale. Obojicu braće susjedi pamte kao dobre i pristojne mladiće. 'Nikad, nikad nisam čuo nikakvu svađu, povišene tonove od tih ljudi', kaže susjed.

Nož kojim je Hrvoje uboden u vrat i prsa policija nije pronašla. Tomislav ubojstvo nije priznao, nakon što je priveden određen mu je 48 satni pritvor. 'Kazneno djelo počinio je oko 15 sati nanijevši mu ozljede oštrim predmetom od kojih je na mjestu preminuo', izvijestila je Mihaela Ban iz PUZ-a.

Psihijatrica Đurđica Sivić ističe kako se u ovom slučaju ne radi o promišljenom aktu. 'Radi se o afektivnoj reakciji kao posljedica na neko neprihvatljivo ponašanje, gdje ponekad i žrtva može biti uzrok takvog brutalnog zapravo čina u kojem u tom trenutku se to vidi kao jedino rješenje', ističe.

Što se dogodilo u obiteljskom domu - zna samo privedeni mladić. Obitelji, prijateljima i susjedima zasad ostaju samo tuga i brojna pitanja.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.