Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svećenik s Raba, Drago Ljubičić, danas je na Općinskome sudu u Rijeci osuđen nepravomoćno na tri godine zatvora zbog pet kažnjivih djela bluda nad maloljetnicima, izvijestio je glasnogovornik ovoga suda Saša Cvijetić.


Suđenje je zbog oštećenih maloljetnika bilo zatvoreno za javnost. 

Vezani članci Ogulinski Crveni križ - 3 Za Provjereno progovorili bivši djelatnici ogulinskog Crvenog križa: "Daješ nekima koji imaju bogatstvo..." Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Pijani svećenik na Istu napravio cirkus na sprovodu: "Vidjelo se da jedva stoji na nogama. Vikao je na okupljene zbog nošenja zaštitnih maski, rekao je da svi izgledaju kao Zorro"

Ljubičić je proglašen krivim za blud nad petoricom dječaka dobi 10 i 11 godina dok je službovao kao župnik u Banjolu na otoku Rabu, u razdoblju između rujna 2003. i svibnja 2007.

Uhićen je 13. lipnja ove godine i nakon dva dana pušten. Odlukom istražnog suca Županijskog suda u Rijeci Vlade Bosnera tada mu je ujedno izrečena zabrana kontaktiranja s oštećenim dječacima i njihovim roditeljima.

Krčka biskupija, u koju pripada župa Banjol, odredila je da
osumnjičeni svećenik neće obavljati službu župnika dok traje sudska istraga te ga je nakon izlaska iz pritvora smjestila u dom za umirovljene svećenike na Krku.

Na ovu presudu imaju pravo žalbe Ljubičićevi branitelji te
tužitelji. O njihovim najavljenim žalbama odlučivat će Županijski sud u Rijeci.