Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje za ubojstvo Meksikanke

Mišić Seleninu obitelj nije ni pogledao, njezin se brat rasplakao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na splitskom Županijskom sudu počelo je suđenje 29-godišnjem Ediju Mišiću za ubojstvo Meksikanke Selene Graciano Macedo (31). Optužen je da ju je u kolovozu 2012. brutalno usmrtio na Marjanu.

Na Županijskom sudu u Splitu pod predsjedanjem suca Vladimira Živaljića danas je započelo suđenje Ediju Mišiću (29) iz Splita optuženom za ubojstvo Meksikanke Selene Graciano Macedo (31).

Pročitajte i ovo Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor Ilustracija Gnjusan zločin Mačku oderala i samljela je u blenderu, a onda je odlučila ubiti mladog inženjera: "Nije to bila reakcija ni greška..."

Na sud su nešto prije 8:30 sati stigli i brat ubijene 31-godišnje Meksikanke Emmanuel te majka Maria Carmen u pratnji prevoditeljice. Došao je i počasni meksički konzul Marin Bosotina te jedan meksički novinar. Interes javnosti je izniman pa je velika raspravna dvorana splitskog suda puna.

Optuženi Edi Mišić u sudnicu je uveden vezanih nogu i ruku. Kada je sjeo, oslobodili su mu ruke.

Selenin se brat rasplakao

Za danas je najavljeno svjedočenje četiriju osoba, a prvi među njima je bio Selenin brat Emmanuel. On je detaljno opisao svoj dolazak i boravak sa sestrom prošle godine u Splitu te posljednji trenutak kada ju je vidio. Tijekom svjedočenja su ga obuzimale emocije te se nekoliko puta rasplakao. Svjedočio je uz pomoć prevoditeljice.

Majka Maria Carmen za to je vrijeme tužnog izraza lica nijemo sjedila i slušala prevoditeljicu.

Hladan izraz Mišićeva lica

Optuženi Edi Mišić cijelo je vrijeme hladnog izraza lica sjedio na svom mjestu i njegov se pogled ni u jednom trenutku nije susreo s članovima Selenine obitelji.

Kasnije su na klupu za svjedočenje sjeli brat i otac optuženoga te policajac koji je vodio očevid kada je pronađeno Selenino tijelo.

Optuženi se, inače, izjasnio da nije kriv, a njegova je obrana predložila dodatno neurološko vještačenje, zbog navodne ciste koja mu je otkrivena na mozgu. Spomenuta je cista navodno veličine teniske loptice, a sudsko je vijeće na današnjem ročištu udovoljilo zahtjevu obrane kako bi se utvrdila Mišićeva ubrojivost te sposobnost za praćenje daljnjeg postupka.

Suđenje bi trebalo biti nastavljeno 10. lipnja.

Po optužnici, Mišić je 22. kolovoza 2012. na južnoj padini Marjana Selenu Graciano Macedo snažno uhvatio, vezao joj usta i ruke višeslojnom ljepljivom trakom, poslije toga Meksikanku je odnio do ogradnog zida, položio na zemlju, razodijenuo i kuhinjskim joj nožem zadao duboku reznu ranu na vratu od koje je iskrvarila i umrla.

Zbog prikrivanja i otežanog pronalaska žrtve, tereti ga se da je truplo ugurao u udubinu zida i prekrio ga zemljanim slojem sa suhim granjem i sasušenim borovim iglicama, te kamenjem kako bi ga uklopio u prirodni ambijent i učinio neprimjetnim.

>> Novi detalji stravičnog ubojstva Meksikanke na Marjanu

Mišiću je produljen istražni zatvor zbog bojazni da će na slobodi ponoviti kazneno djelo i zbog posebno teških okolnosti u kojima je djelo počinjeno.

Županijsko državno odvjetništvo za Mišića traži najstrožu zatvorsku kaznu u trajanju od 40 godina. Tijelo nesretne Meksikanke pronađeno je treći dan nakon ubojstva. Mišić je uhićen mjesec i pol nakon ubojstva i to nakon što je otkriven po dresu NK Milana kojega je policija pronašla u odbačenom ruksaku nedaleko mjesta ubojstva na Marjanu. (D.M./T.K./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene