Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode splitska je policija na kriminalističku obradu kasno sinoć privela 71-godišnjaka iz Splita koji je zatočio 20-godišnjakinju, doznaje se u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.


Starac je, naime, sinoć od 18,30 do 21 sat u obiteljskoj kući u središtu starog dijela Splita držao zaključanu podstanarku (20) iz Omiša. Pri tom je vikao na nju tražeći od nje veću cijenu podstanarstva od dogovorene, navodi policija. Djevojka je u pomoć pozvala svog 23-godišnjeg mladića iz Kaštel Novog koji je pokušao najmodavca uvjeriti da pusti djevojku, no budući da najmodavac nije popuštao već mu je zaprijetio, pozvana je policija.

Vezani članci Davanje ključeva, ilustracija (Foto: Getty) Prevarili podstanare na Trešnjevci: Dogovorili cijenu najma stana pa im uzeli novac i dali lažne ključeve Novi stan pretvorila u leglo fekalija i prljavštine (Foto: Provjereno) Podstanarka iz pakla: Novi stan pretvorila je u leglo fekalija i prljavštine, a za sobom ostavila neplaćene račune

Prilikom intervencije policije starac je jedno vrijeme odbijao komunicirati s njima, da bi nakon što je otvorio vrata uhićen i prije privođenja u policiju, zbog njegovih godina i okolnosti događaja, odveden u Klinički bolnički centar (KBC) Split na pregled. (Hina)