Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više sanduka s minsko-eksplozivnim sredstvima navodno potječe iz Domovinskog rata.


Više sanduka s minsko-eksplozivnim sredstvima pronađeno je jučer ispod stubišta podrumskih prostorija u naseljenoj stambenoj zgradi u Vukovaru, izvijestila je jutros Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Vezani članci Ivan Lukić Zolja Branitelj uoči obljetnice bitke za Vukovar: ''U njega su ušli okupatori sa svime što su mogli, a najviše s mržnjom. Pitaju me ljudi bih li ponovno prošao sve...'' Ilustracija (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) U eksploziji plina u Češkoj poginule dvije osobe, a četvero je ozlijeđenih: Na terenu helikopteri, spasioci i psi tragači

U sanducima su bili ručni bacač sa četiri potisna punjenja, jedan kumulativni projektil, šest komada protupješačkih mina, 15 komada upaljača za protupješačku i tri upaljača za protutenkovsku minu, električna detonatorska kapisla, 16 tromblonskih kumulativnih, osam tromblonskih trenutnih, dvije tromblonske osvjetljavajuće, tri dimne i jedna tromblonska kemijska mina. U sanducima je pronađeno 1290 komada streljiva kalibra 7,62, zatim 900 komada streljiva kalibra 7,9, dva kalibra 20 i tri streljiva kalibra 12,7 milimetara.

Oružje u podrumskim prostorijama u Ulici Domovinskog rata 22 pronašla je spremačica u toj stambenoj zgradi te o tome obavijestila kontakt policajca. Prema riječima glasnogovornika vukovarsko-srijemske policije Krunoslava Žgele, minsko-eksplozivna sredstva uklonili su policijski službenici protueksplozijske zaštite PU vukovarsko-srijemske. Pretpostavlja se da pronađena minsko-eksplozivna sredstva potječu iz vremena Domovinskog rata. (Hina)