Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više sanduka s minsko-eksplozivnim sredstvima navodno potječe iz Domovinskog rata.


Više sanduka s minsko-eksplozivnim sredstvima pronađeno je jučer ispod stubišta podrumskih prostorija u naseljenoj stambenoj zgradi u Vukovaru, izvijestila je jutros Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Vezani članci Eksplozija u Dubaiju VIDEO Snažna eksplozija, a zatim i požar na teretnom brodu u Dubaiju: Tresle su se zgrade Hrvatska vojska, ilustracija Dvojica vojnika ozlijeđena u Vukovaru: Za vrijeme vježbe eksplodirala bomba sa suzavcem

U sanducima su bili ručni bacač sa četiri potisna punjenja, jedan kumulativni projektil, šest komada protupješačkih mina, 15 komada upaljača za protupješačku i tri upaljača za protutenkovsku minu, električna detonatorska kapisla, 16 tromblonskih kumulativnih, osam tromblonskih trenutnih, dvije tromblonske osvjetljavajuće, tri dimne i jedna tromblonska kemijska mina. U sanducima je pronađeno 1290 komada streljiva kalibra 7,62, zatim 900 komada streljiva kalibra 7,9, dva kalibra 20 i tri streljiva kalibra 12,7 milimetara.

Oružje u podrumskim prostorijama u Ulici Domovinskog rata 22 pronašla je spremačica u toj stambenoj zgradi te o tome obavijestila kontakt policajca. Prema riječima glasnogovornika vukovarsko-srijemske policije Krunoslava Žgele, minsko-eksplozivna sredstva uklonili su policijski službenici protueksplozijske zaštite PU vukovarsko-srijemske. Pretpostavlja se da pronađena minsko-eksplozivna sredstva potječu iz vremena Domovinskog rata. (Hina)