Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Snimka HAC-a nije dokaz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimka strašne prometne nesreće u tunelu Ledenik koju je snimila nadzorna kamera Hrvatskih autocesta formalno ne može biti službeni dokaz u sudskom postupku, iako je istražni sudac može prihvatiti kao dokaz, rekao nam za Jutarnji list glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Videosnimke u sudskim procesima u Hrvatskoj još se ne mogu koristiti kao dokaz pa je vrlo upitno hoće li se snimka iz tunela koja potpuno jasno pokazuje što se u kobnom trenutku dogodilo moći iskoristiti u procesu protiv vozača kamiona. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zadar: Presuda Stričaku sutra Slika nije dostupna Nastavljeno suđenje Stričaku, presuda ovoga mjeseca

Videonadzor prometa na autocestama zasad obavljaju poduzeća Hrvatske autoceste i Autocesta Rijeka-Zagreb i snimke koriste za kontrolu prometa.

Policiji u slučaju nesreća one mogu koristiti kao putokaz u istrazi, ali ne i kao dokazni materijal. Iako se već dvije godine najavljuje da će i policija postaviti svoje kamere na autoceste, tj. uključiti se preko centara za kontrolu prometa u nadzor prometa, to još nije realizirano.

Naime, s obzirom na to da snimka još nije dokaz na sudu, pitanje je ima li smisla postavljati dodatne kamere. U slučaju prometne nesreće u tunelu Ledenik istražni sudac je odmah nakon izlaska na teren djelatnicima HAC-a zabranio da raspačavaju snimku dok je on ne pregleda. Sucu je ona u svakom slučaju pomogla kako bi stekao informacije kako se zapravo nesreća dogodila. Upitno je hoće li biti dokazni materijal u spisu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene