Ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić)
Ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić) Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavi?

Riječka policija provela je kriminalističko istraživanje nad trojicom bosansko-hercegovačkih državljana. Radi se o muškarcima starosti 27, 31 i 35 godine.


27-godišnjak je u subotu oko 13.40 sati na autocesti A6 kod Svilnog, upravljajući osobnim vozilom marke Audi, bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka, izazvao prometnu nesreću udarivši u drugo osobno vozilo marke Kia, riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 76-godišnji hrvatski državljanin.

Vezani članci Riječka policija na obilaznici zaustavila kombi pun migranata (Foto: Dnevnik.hr) Riječka policija na zaobilaznici zaustavila kombi s migrantima, priveden krijumčar iz Palestine Policija na Bajakovu pronašla krijumčara (Foto: Dnevnik.hr) Kako je dolijao krijumčar koji je migrante ostavio da se utope: ''Sumnjivo se ponašao, vozač busa vidio je da se nešto događa''

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. U osobnom vozilu kojim je 27-godišnjak upravljao, prevoženo je petero stranih državljana među kojima je bilo i jedno dijete.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je riječ o iranskim državljanima koje je 27-godišnjak ilegalno prevozio u Sloveniju za novac. Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci priopćilo je da je 27-godišnjak u Vrgorcu preuzeo iranske državljane koji su ilegalno ušli u Hrvatsku te ih za 2000 eura vozio prema Rijeci.

Na području Čavli pokušala ga je zaustaviti policija, ali je pobjegao te je policija krenula za njim svojim vozilima. Zbog prebrze vožnje, u zavoju na vijaduktu Svilno 27-godišnjak je udario u automobil ispred sebe pa u zaštitnu ogradu te ga je policija uhitila.

U drugom automobilu, Opelu, 31-godišnjak i 35-godišnjak osiguravali su trasu kretanja, a zaustavljeni su na graničnome prijelazu Rupi. Predloženo je da im se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Sva trojica pritvorena su uz kaznenu prijavu.