Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dan nakon početka suđenja u slučaju Spice, bivši predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak ponovno je sjeo na optuženičku klupu, ovaj put zbog optužbe da je s direktorom nabave Darkom Korošecom kumu Damira Polančeca Neviju Prlogu namjestio poslove vrijedne 6 milijuna kuna.


Na početku suđenja u tzv. aferi Menager 2 pročitana je USKOK-ova optužnica koja Šestaka i Korošeca tereti za primanje, a Prloga za davanje mita.

USKOK tvrdi da se Prlog u dogovoru sa Šestakom i Korošecom javljao na Podravkine pozivne natječaje, a oni su mu dodjeljivali poslove. Za uzvrat im je kao nagradu, tj. mito, obećao da će njegov obrt financirati građevinske radove na nekretninama u njihovom vlasništvu.

Nakon čitanja optužnice sudac Željko Horvatović u zapisnik je unio da sva trojica optuženih ostaju pri tome da nisu krivi, kao što su se izjasnili na pripremnom ročištu u svibnju.

U nastavku rasprave USKOK-ov tužitelj i branitelj optuženih iznose uvodne govore.

Šestak je jedan od osmorice optuženih u slučaju Spice koje se tereti da su oštetili Podravku za 400 milijuna kuna.

Među optuženima je i bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec, inače kum Nevija Prloga. (Hina)

Vezani članci Lijekovi, ilustracija USKOK podigao optužnicu protiv liječnika: Za 3500 kuna mita pacijentima propisivao lijekove tvrtke drugookrivljenog Slika nije dostupna 'Ni u Podravci ne vjeruju USKOK-ovim optužbama'