Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šef riječkog Zavoda za sudsku medicinu Alan Bosnar pušten je danas iz istražnog zatvora nakon što je sudac prihvatio kao jamstvo nekretninu koju je založio u korist države.


Pročelnik riječkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Alan Bosnar danas oko 13 sati izašao je iz riječkog zatvora jer je na Županijskom sudu u Rijeci prihvaćen prijedlog branitelja da mu se istražni zatvor zamijeni jamstvom na nekretnini.

Vezani članci Dražen Barišić, Krešo Petek, Vinko Grgić Petek i partner porječkali se oko toga tko će Grgiću dati novac: "Vi ćete njemu dati 100 tisuća u kešu..." Privođenje predsjednika Uprave JANAF-a Dragana Kovačevića - 6 Afera Janaf: USKOK donio rješenje o pokretanju istrage protiv 11 osumnjičenih, policija podnijela kaznene prijave protiv njih 13, a otkriveni su i novi detalji

Sudac istrage Duško Tišma riješio je na današnjem ročištu da se prihvaća jamstvo i ukida istražni zatvor, a pravo zaloga na nekretnini, koju je ponudila treća osoba, uknjiženo je u korist države.

Bosnar je sudu obećao da se neće skrivati i neće ometati kazneni postupak te da će se odazivati i surađivati sa sudom.

>> Šef Zavoda za sudsku medicinu uhićen zbog primanja mita

Bosnaru je Tišma bio odredio istražni zatvor od mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, kao i da zatvor može zamijeniti jamstvom od milijun i pol kuna.

Sumnjiči ga se da je od rujna 2007. do travnja 2013., obavljajući posao na Zavodu, primao mito te zlorabeći položaj i ovlasti protupravno pribavljao veće sume novca.

Uhićen je 10. travnja, a u riječkom odsjeku Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) očitovao se da se ne smatra krivim.

Imovina mu je na zahtjev USKOK-a blokirana zbog sumnje u njezino porijeklo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook