Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog sumnje da je počinio kaznena djela primanja mita i zlouporabe položaja i ovlasti, u Rijeci je uhićen hrvatski državljanin (1961.) protiv kojega je USKOK pokrenuo istragu, priopćio je DORH


Utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni od rujna 2007. do travnja 2013. u Rijeci u više navrata primio mito od najmanje 320.000 kuna i počinio više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti kojima je sebi i drugim osobama pribavio protupravnu imovinsku korist od najmanje 480.000 kuna, navodi se u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici DORH-a.

Osumnjičenik će biti ispitan, a USKOK će sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijeti prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika, stoji u priopćenju.

Vezani članci Narkomani u Rijeci (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Pred očima šokiranih građana drogiraju se, obavljaju nuždu, imaju spolne odnose...: "To je strašno! Tko će zaštititi našu djecu?" Brod Galeb (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) - 1 Brod Galeb otegljen iz riječke luke u kraljevičko brodogradilište

Prema informacijama Novog lista, riječ je o pročelniku riječkog Zavoda za sudsku medicinu Alanu Bosnaru.

Kriminalističkog istraživanje proveli su USKOK i Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK), navodi se u priopćenju. S riječkog Županijskog suda večeras su potvrdili samo da je u vezi s tim slučajem izdan sudski nalog za pretres. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook