Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadač pušten da se brani sa slobode

'Samo sam želio da se prepadnu, da me više ne maltretiraju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
40-godišnji Duško Markovina iz Žrnovnice kraj Splita, pušten je da se brani sa slobode, nakon što je zavezao, uzeo novac i prijetio dvojici zaposlenika tvrtke koja se bavi financijskim posredovanjem, a kod Duška su došli po nalogu tvrtke za leasing automobila. Markovina tvrdi da uz opomene i kamate koje plaća leasingu nije htio platiti i legalne utjerivače dugova, kako ih naziva.

Direktor zagrebačke tvrtke koja se bavi financijskim posredovanjem šokiran je napadom na dvojicu svojih zaposlenika. 'Djelatnici su redovno izašli na normalnu intervenciju, bili su zatečeni reakcijom, tj. brutalnim napadom, do kojeg je došlo odmah, bez neke komunikacije', kaže direktor 'Poxima Centauri' Zoran Mijač.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Dvojac je po prethodnom telefonskom dogovoru, tvrdi Mijač, a po nalogu VB leasinga iz Zagreba došao po automobil za koji im je 40-godišnjak rekao kako više nema novca da ga otplaćuje. Kad su stigli na njegovu kućnu adresu Markovina ih je dočekao s automatskom puškom, zavezao im ruke, prijetio i uzeo 2300 kuna, isti iznos koji mu je isporučio VB leasing za usluge 'Proxima Centauri'.

>> Uhićen zbog otmice dvojice muškaraca

'Samo sam želio da se prepadnu, da me više ne maltretiraju, ne zovu, jer ja njih jednostavno ne želim vidjeti, niti ja imam išta s njima', kaže Duško Markovina. Svjestan pogreške koju je napravio Markovina tvrdi kako uz zatezne kamate i opomene zbog kašnjenja plaćanja rata leasinga ne namjerava plaćati i utjerivače dugova, kako ih naziva.

Nakon saslušanja 40-godišnjak je pušten da se brani sa slobode, a doneseno je rješenje o provođenju istrage protiv njega. Mijač je iznenađen postupkom suda. Nesvakidašnji slučaj svoj epilog će dobiti opet, na sudu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene