Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Razbijen dilerski lanac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki Odsjek USKOK-a podnio je u utorak istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku istražni zahtjev protiv deset hrvatskih državljana zbog više kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, objavljeno je večeras na Internet stranici USKOK-a.

Osnovano se sumnja da su se od deset osumnjičenika njih sedmorica, od kraja 2003. godine do sredine rujna ove godine, u Osijeku, Aljmašu i drugim mjestima u Hrvatskoj te u Bogojevu i Subotici u Srbiji, udružili radi nabave, prijevoza i daljnje prodaje marihuane na ilegalnom narkotržištu u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Zaplijenjena marihuana Na području Kaštela Kada ih je ugledao, pokušao je pobjeći: 29-godišnjaku policija oduzela pozamašnu količinu droge Ilustracija Iza rešetaka Policija otvorila hladnjak i ugledala neočekivani prizor: "Bilo je to iznenađujuće veliko otkriće"

U tom su razdoblju šest puta dogovorili s osobom iz Srbije kupovinu ukupno 58 kilograma marihuane koju su zatim prenosili preko Dunava u Hrvatsku, gdje su je prodavali daljnjim kupcima u paketima od jednog kilograma ili još manjim paketima.

Kako se navodi u USKOK-ovom priopćenju, protiv šestorice
osumnjičenika koji su u grupi sudjelovali u krijumčarenju i prodaji veće količine marihuane i to kroz duže vremensko razdoblje, predloženo je određivanje pritvora. Kao razlog se navodi da se radi o većoj količini droge koja može ugroziti zdravlje velikog broja ljudi.

Neslužbeno se doznaje da je dio osumnjičenika u pritvoru u Osijeku. Također prema neslužbenim informacijama, dio marihuane je pronađen u jednoj vikendici u Aljmašu, gdje je tijekom vikenda policija u nekoliko vikendica provodila izvid.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene