Krvavo ubojstvo u Malom Lošinju. Pred očima turista svađa i fizički obračun između dvojice braće, vlasnika dvaju susjednih restorana, završio je hicima iz pištolja i ubojstvom.


Razbacane i polomljene stvari danas otkrivaju razmjere brutalnog okršaja dvojice braće koji je završio likvidacijom. Cijeloj drami svjedočio je i sin ubijenog.

"Hici su letjeli na sve strane. Dok je moj tata krvav ležao na podu brat ga je grlio, a s druge strane je Franjo Curi pucao u mene dva puta", ispričao je sin ubijenog Fabijan Curi.

Vezani članci Srpska policija, ilustracija Stravični zločin u Vojvodini: Šakama izudarao vlastitu majku do smrti, a njeno tijelo zakopao u dvorištu Psihijatar dr. Oliver Ojdanić i Andrija Jarak Je li se ubojstvo u Malom Lošinju moglo spriječiti? "Kada bi postupali po onome što netko piše po društvenim mrežama vjerojatno bi puno ljudi bilo, ili liječeno, ili zatvarano"

Povijest sukoba ovih obitelji otprije je poznat policiji, ali i mještanima Lošinja koji se pitaju je li se ova tragedija mogla izbjeći. Sin ubijenog tvrdi kako je sve moglo završiti kao trostruko ubojstvo.

"Imali su dva pištolja i iz oba pištolja su pucali - njegov tata i oba sina i repetirali i više puta su pucali čak i u mog brata", priča Fabijan.

Ležerna večera za brojne turiste tako je završila stresno. Policija i dalje čuva obitelj i objekt ubijenog koji je tik do restorana ubojice. Ako se bratu ubojici dokaže krivnja prijeti mu i do 40 godina zatvora.