Policijski očevid, ilustracija
Policijski očevid, ilustracija Foto: Milan Sabić/PIXSELL

Pripadnici Interventne policije uspjeli su uhititi muškarca za kojim je raspisana potraga, a njegov suvozač uhvaćen je nešto kasnije. Nad njima se provodi kriminalistička obrada.


Sinoć oko 20 sati na području Kaštela policijski službenici Interventne jedinice policije pokušali su koristeći zvučne i svjetlosne signale, zaustaviti osobno vozilo zbog sumnje da njime upravlja muškarac za kojim je raspisana potraga.

Vezani članci Nasilje nad ženama i dalje ogroman problem - 5 Htjela prekinuti vezu s 40-godišnjakom, a on ju potom udarao šakama, čupao za kosu, bacio na tlo i prijetio Ukrali oko 150 komada čokolade Pao im je šećer? Dvojac ukrao više od 150 čokolada, usput uzeli tostere, odjeću i ogledala

Vozač je, kada je uočio policiju, povećao brzinu, tijekom vožnje stalno mijenjao prometni trak, tako ne dopuštajući da ga se sustigne, te je bježeći od policije, u jednom trenutku naglo skrenuo u usku ulicu Put svete Marte, gdje nije mogao proći dalje jer je iz suprotnog smjera dolazilo drugo osobno vozilo.

Policijski službenici izašli su iz službenog vozila i izdali zapovijed da osobe izađu iz vozila, na što se vozač oglušio te je naglo povećao brzinu vozila. Udario je u osobno vozilo ispred sebe i pokušao ga izgurati s ceste, no u tomu nije uspio. Nakon toga naglo je vozilom krenuo unatrag te usmjerio prednji dio vozila na policijskog službenika koji se nalazio pored vozila. Krenuo je vozilom prema policajcu, zbog čega je policajac iz službenog oružja pucao u gume osobnog vozila. Vozač je opet pokušao pobjeći te je sletio u obližnji maslinik.

Uhićen je uz uporabu sredstava prisile i doveden u službene prostorije. Odbio je liječničku pomoć.

Suvozač koji je nakon slijetanja iz vozila pobjegao pronađen je i uhićen tijekom večeri te je doveden u službene prostorije. Nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje. Na mjestu događaja obavljen je očevid.