Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija uhvatila je dvojicu provalnika za koje sumnja da su od kraja prošle godine provalili u 20 prodavaonica, kioska, kafića i manjih tvrtaka iz kojih su ukrali gotovo sve što ime se našlo pod rukom, a zatim su to preprodavali.


Procjenjuje se da su provalnici u dobi od 36 i 26 godina u počinili štetu od 375.000 kuna. Najčešće su 'operirali' po središtu Zagreba, i to kasno noću te pred jutro. Stariji osumnjičenik obijao je vrata i provaljivao dok bi mlađi čuvao stražu, a zatim bi ulazili i krali sve i svašta, od tehničke opreme, cigareta, hrane, alkoholnih pića i bonova za mobilne telefone do novca.

Vezani članci Policija (Foto: Damir Spehar/PIXSELL) Priveden dvojac koji je pljačkao Istrom: Praznili automate s novcem u autopraonicama, provaljivali u ugostiteljske objekte... Slika nije dostupna Hrvatska banda kradljivaca uhićena u Španjolskoj: Žene su provaljivale, a muškarci čuvali stražu

Ukradeno bi prvoosumnjičeni prodavao nepoznatim osobama, a dio 'zarade' davao je partneru za svagdanje troškove. Starijeg provalnika policija sumnjiči i da je prilikom provale u jednu zaprešićku tvrtku ukrao automobil fiat fiorino, koji je poslije pronađen na parkiralištu u Ulici Ivana Rangera. Policija je provalnički dvojac nakon dovršene kriminalističke obrade pustila na slobodu i protiv njih je najavila posebno izvješće Općinskome državnom odvjetništvu. (Hina)