Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

Uhićena su dvojica muškaraca osumnjičena za teške krađe i računalne prijevare.


Karlovačka policija provela je kriminalističko istraživanje na dvojicom muškaraca u dobi od 54 i 64 godine koje se sumnjiči za kaznena djela teških krađa, krađa i računalnih prijevara.

Vezani članci Postavljanje kućica, ilustracija Policija se oglasila o malverzacijama kućicama koje su namijenjene stradalima na Banovini te uputila poziv građanima Policija, ilustracija U Glinskim Poljanama našla arsenal oružja: Na tavanu bila i zolja i više kilograma TNT-a

Dvojac je osumnjičen da su od 24. prosinca 2019. do 18. rujna 2020., što zajedno, a što samostalno na području Karlovačke, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Koprivničko-križevačke županije 19 puta provaljivali u zaključana vozila.

Ulazili su i u nezaključana vozila parkirana u blizini mjesnih kupališta i groblja. Krali su torbice s dokumentima, novcem, mobitelima i bankovnim karticama, a potom i ukradenim karticama na nekoliko bankomata na području Karlovačke županije podigli više tisuća kuna.

Napravili štetu od 79.000 kuna

Na području PU karlovačke kaznena djela počinili su u Karlovcu, Dugoj Resi, Ozlju, Slunju i Vojniću. Osim toga, 64-godišnjaka se sumnjiči da je nepoznatoj osobi pomagao u krađi iz vozila koja je počinjena na području Karlovca.

Ukupna materijalna šteta koji su počinili iznosi 79.000 kuna.

Kradljivci su predani pritvorskom nadzorniku te će uz posebno izvješće biti dovedeni u Općinsko državno odvjetništvu u Karlovcu.

Opsežna istraga provedena je u s Upravom kriminalističke policije Ravnateljstva policije i više policijskih uprava i to zagrebačkom, sisačko-moslavačkom, primorsko-goranskom, ličko-senjskom i koprivničko-križevačkom.