Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSUĐEN JE

Pronašao novčanik s 2000 kuna i odnio ga u policiju: Nije ni sanjao kakvu će grozotu napraviti nagrađeni policajac

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Viši policijski narednik i nagrađivani policajac G. V. osuđen je na 18 mjeseci zatvora jer je iz pronađenog novčanika uzeo 2000 kuna koje nije htio vratiti vlasnici.

Nakon što je pošteni nalaznik Borislav u srpnju pronašao novčanik, odlučio ga je odnijeti u policijsku postaju Čepin kod Osijeka.

Toga dana šef smjene u toj postaji bio je 49-godišnji G. V., koji je preuzeo novčanik u kojem su bili osobni dokumenti, bankovne kartice i drugi predmeti te novčani iznos od 2000 kuna.

Policajac je novac zadržao za sebe te napravio zapisnik o pronalasku u koji je unio neistiniti podatak o sadržaju novčanika i pronađenim stvarima, izostavljajući iz popisa 2000 kuna te neistinito navodeći da je nalaznik nepoznat i da želi ostati anoniman, iako je znao da se radi o Borislavu, piše Danica.hr.

Kako piše u presudi, kada je došla vlasnica novčanika, upitala je gdje je novac, a policajac joj je ponudio novčani iznos od 1000 kuna kao obeštećenje, tražeći istodobno da ga ne prijavljuje, na što je vlasnica i pristala, a nakon toga joj je nekoliko dana kasnije kovertu s tisuću kuna ubacio u poštanski sandučić u Osijeku.

Tijekom suđenja policajac je sve opovrgnuo tvrdeći kako novca doista nije bilo u novčaniku i da je pošteni nalaznik želio ostati anoniman.

Pročitajte i ovo Pronađene torbice ČUVAO IH U STANU Policija pronašla ukradene dizajnerske torbice i nakit Ivane Vide vrijedan 600 tisuća eura: Lopov je uhićen

Na upit zašto joj je dao tisuću kuna, rekao da je došla u postaju sa sinom te da je bila neugodna, plakala je i prijetila da će mu napraviti pakao od života i da će ostati bez posla.

Pročitajte i ovo Mirnesa S. uhićena na aerodromu Opa, Miki! U Njemačkoj pala najtraženija konobarica iz BiH zbog krađe milijun eura

Ključan je bio iskaz nalaznika Borislava, koji je ispričao kako je tog dana radio na imanju te je na povratku kući pronašao novčanik u kojem je vidio novac i dokumente. 

Policajac je osuđen na 18 mjeseci zatvora, od čega devet mjeseci mora odslužiti, a devet mjeseci je uvjetna kazna. Također mora nadoknaditi štetu od 1000 kuna te platiti 2000 kuna troškova kaznenog postupka.

Riječ je o hrvatskom branitelju i nagrađivanom policajcu koji se proslavio u listopadu 2015. godine kad je zajedno s kolegom skočio u ledenu Dravu te spasio čovjeka od sigurne smrti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene