Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dijelovi ljudskog kostura i lubanja u crnoj plastičnoj vreći pronađeni su u četvrtak na odlagalištu smeća u Oštarijama, priopćila je PU karlovačka.


Zavod za sudsku medicinu iz Zagreba potvrdio je da su kosti pronađene u četvrtak na smetlištu u Oštarijama ljudski ostatci, te je karlovačka Policijska uprava započela s kriminalističkom obradom. Vještak za sudsku medicinu i kriminalistiku uzeo je jučer s posmrtnih ostataka uzorke za DNA analizu i uputio ih u zagrebački Centar za kriminalističko vještačenje 'Ivan Vučetić'. Prema izjavi glasnogovornice karlovačke Policijske uprave Tanje Petrić, policiju je u četvrtak o pronalasku kostiju obavijestio Ogulinac koji se bavi sakupljanjem sekundarnih sirovina. Uslijedio je očevid i vještačenja.

Vezani članci Ogulinski Crveni križ - 3 Za Provjereno progovorili bivši djelatnici ogulinskog Crvenog križa: "Daješ nekima koji imaju bogatstvo..." Slika nije dostupna Ogulin: Nakon sinoćnjeg sudara preminuo i vozač

'Čim smo dobili potvrdu da su kosti ljudske krenuli smo u utvrđivanje identiteta prema popisu nestalih osoba na području PU karlovačke, ali i cijele Hrvatske. Radi se o velikom broju osoba, pa sada obavljamo selekciju prema popisu nedavno nestalih osoba', kazala je Petrić. Na pitanje može li reći radi li se o kosturu odrasle muške ili ženske osobe ili djeteta, Petrić je odgovorila da se DNA analiza tek provodi, a da će policija javnost izvještavati i o tijeku i o završetku ove kriminalističke obrade.

Građani koji su pronašli ostatke ljudskog tijela ispričali su kako su ostaci bili zapakirani u vreći u metalnom sanduku na smetlištu.