Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijski sud u Gospiću prihvatio je žalbu općinskog Državnog odvjetništva i odredio pritvor 34-godišnjem R.J. zbog sumnju u prijevaru u gospodarskom poslovanju, te krivotvorenje isprava kojim je oštetio jednu banku u Senju za više od dva milijuna eura.


U istražnom postupku predloženo je saslušanje više od 50 svjedoka, a kako na prvom ročištu istražni sudac nije prihvatio prijedlog odvjetništva da se osumnjičenom odredi pritvor, Općinsko državno odvjetništvo uložilo je žalbu izvanraspravnom vijeću, koje mu je odredilo pritvor.

Vezani članci Policija, ilustracija Nakon priče u Provjerenom dolijala besramna prevarantica: Lagala da je medicinska sestra pa uzela novac za testiranje na koronu, unajmljivala apartmane i bježala bez plaćanja... Muškarac na kiosku, ilustracija Zaražen koronom prošetao se do kioska: Ugledni gospićki poduzetnik prijavljen zbog širenja bolesti

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću podnijelo je istražni zahtjev na temelju osnovane sumnje da je osumnjičenik, kao direktor trgovačkog društva u Zagrebu od 10. srpnja do 20. rujna 2002. u Senju s bankom zaključio sporazum o prodaji motornih vozila građanima uzimanjem zajma u banci.

Osumnjičenik je u zahtjeve za odobrenje zajma upisivao neistinite podatke za korisnike zajma i ovjerio ih lažnim žigovima pravnih osoba, koje su bile naznačene kao poslodavci korisnika zajma.