Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Preživjela u autu koji je vlak gurao 118 metara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Valentina Sertić iz Bjelovara teško je ozlijeđena u naletu putničkog vlaka na automobil na nezaštićenom prijelazu ceste preko pruge u Bilogorskoj ulici.

Valentina Sertić opelom merivom s bjelovarskim registarskim oznakama BJ 524-CV vozila je užinu iz restauracije "Šenoe", koja je u vlasništvu njezine obitelji, radnicima tvornice ESCO.
Nesreća se dogodila u 9.33 sati, kad je nepažljivo automobilom prelazila prugu u trenutku nailaska jureće kompozicije. 

Pročitajte i ovo Počele su pripreme za dolazak baterijskih vlakova baterijski vlakovi Počele pripreme za dolazak suvremenih vlakova, mogu voziti do 160 kilometara na sat Vlakovi, ilustracija - 1 promet bio u prekidu U naletu vlaka smrtno stradao muškarac: Kriminalističko istraživanje je u tijeku

Na sreću 20-godišnje djevojke, koja je u automobilu bila sama, vlak je udario u desnu, suvozačevu stranu i zaustavio se nakon što je 118 metara gurao automobil prugom. Sreća je i to što je opel cijelo vrijeme ostao na kotačima jer da se prevrnuo, završio bi pod kotačima kompozicija putničkog vlaka koji se sastojao od dva motorna vagona te se kretao brzinom od oko 60 kilometara na sat.

Na mjesto nesreće odmah je stiglo vozilo Hitne pomoći i ozlijeđena V. Sertić prevezena je u bjelovarsku Opću bolnicu. Nakon policijskog očevida, vatrogasci su s pruge maknuli uništeni automobil kako bi vlak, s više od dva sata zakašnjenja, nastavio put prema Osijeku. 

Valentina je hospitalizirana na Kirurškom odjelu bjelovarske Opće bolnice. Dr. Mladen Kovačić, koji ju je i primio, kaže kako djevojka još ima retrogradnu amneziju, odnosno ne sjeća se događaja.

- Pacijentica ima prijelom zdjelice s jedne i stidne kosti s druge strane te mogući prijelom u području desne natkoljenice kazao je kirurg Kovačić. Dodao je da su u tijeku pretrage, uključujući CT mozga i vratne kralježnice, kao i internističke te oftalmološke pretrage.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene