Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lažno se predstavljajući i koristeći razne metode prijetnji i ucjena 43-godišnjakinja je u svoj džep pospremila najmanje 450.000 kuna.


Prevare i ucjene metode su kojima se 43-godišnja žena domogla čak 450 tisuća kuna na štetu svojih žrtava kojima je prijetila i lažno se predstavljala kao liječnica ili društveno utjecajna osoba, ali je nakon godina operiranja širom Hrvatske ipak uhvaćena.

Vezani članci Dopisivanje, ilustracija Upoznala ga preko interneta i uplatila mu pola milijuna kuna. Posumnjala tek kad se prestao javljati Kune, ilustracija (Foto: Pixsell, Goran Ferberzar) Javila se Karlovčaninu na oglas za ozbiljnu vezu, tražila 10.000 kuna da se preseli kod njega pa ga pokrala

Ženi sa zagrebačkog područja prijetila je mobitelom da je prati i da će članovima njene obitelji i u javnosti iznijeti detalje njenog intimnog života ne dostavi li joj 28 tisuća kuna putem pošte pa joj je oštećena prema uputama na kraju uplatila dio novca.

Muškarcu sa splitskog područja predstavila se muškim imenom i obećala mu, u zamjenu za novčanu naknadu zaposlenje u uglednoj međunarodnoj tvrtki. Predao joj je 10.800 kuna, a vratila mu je pet tisuća kad je shvatio da je prevaren.

Još jednom muškarcu sa splitskog područja, čijoj se obitelji predstavila kao društveno utjecajna osoba, obećala je pak pomoć u realizaciji njegovih mirovinskih prava kao i zaposlenja člana njegove obitelji u renomiranoj, međunarodnoj tvrtki. Oštećeni joj je od 2012. na ime raznih pristojbi, troškova povjerenstava i komunikacije platio 320 tisuća kuna.

Rijeka: Na internetu prikupio osobne podatke 25 ljudi, izradio lažne osobne pa kupovao mobitele

Na meti prevarantice našao se i muškarac s područja Otočca kojem se predstavila kao ugledna liječnica i ponudila mu pomoć u ostvarivanju invalidskih prava. Oštećeni joj je na ime raznih troškova iz postupka rješavanja invalidnine i troškova povjerenstva koje odlučuje o stupnju invalidnosti isplatio najmanje 60 tisuća kuna.

S muškarcem iz Zagreba, kojem se također predstavila kao ugledna liječnica pokušala je sklopiti poslovni odnos koji na kraju nije ostvaren, ali je ostala s njim u kontaktu pa je i njemu, nakon što je stekao u nju povjerenje, ponudila pomoć u rješavanju komunalnih problema i zaposlenju njegovih poznanika. Muškarac joj je na ime navodnih troškova postupaka uplatio 40 tisuća kuna.

Iako je žena uhvaćena te kazneno prijavljena popis njezinih žrtava možda nije konačan pa policija poziva osobe koje su na sličan način prevarene da joj prijave svoje slučajeve.

Uz splitsku policiju, koja je vodila kriminalističko istraživanje, na tom predmetu su surađivale zadarska, zagrebačka, ličko-senjska i dubrovačko-neretvanska policija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook