Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Rijeka: Na internetu prikupio osobne podatke 25 ljudi, izradio lažne osobne pa kupovao mobitele

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv 42-godišnjaka je podignuta optužnica. Mobitele koje bi nabavio prodavao je putem oglasnika, a 25 građana čije je podatke koristio oštetio je za oko 44 tisuće kuna.

Riječko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 42-godišnjaka kojega tereti da je na internetskim stranicama s izbornim listama prikupljao podatke o građanima te na račune njih 25 kupovao mobitele i tako ih oštetio za oko 44 tisuće kuna.

Pročitajte i ovo Pošta - 1 Budite na oprezu Prevaranti imaju novi način na koji varaju građane: "Odmah sam znala da je nešto čudno..." Ilustracija Prevaranti s planom Prvo probuše gume, a onda nude pomoć: Cijena je poprilična!

Riječko tužiteljstvo priopćilo je u četvrtak kako je 42-godišnjaka optužilo za nedozvoljenu uporabu osobnih podataka i računalnu prijevaru.

Rastu bankovne prevare: Dovoljan je jedan krivi klik da vam lopovi isprazne račun!

Tereti ga da je od prosinca prošle do travnja ove godine u Rijeci, s internetskih stranica s objavljenim izbornim listama, pribavljao imena i prezimena te osobne identifikacijske brojeve (OIB) građana te pomoću tih podataka izrađivao lažne osobne iskaznice, ispisujući ih kao kopije na pisaču.

Nakon toga je na internetskim portalima kreirao e-mail adrese na imena tih osoba te potom preko webshopa sklapao pretplatničke ugovore s dvjema telekomunikacijskim tvrtkama, odabirao tarifni model i naručivao mobitele te ih preuzimao na lažnim adresama, dok su računi ispostavljani na imena oštećenih građana.

HUB upozorava na nove prijevare: Dobro provjerite podatke o primatelju!

Tako nabavljene mobitele prodavao je putem oglasnika te je, stoji u optužnici, 25 građana čije je podatke koristio bez njihova znanja oštetio za oko 44.0000 kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene