Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

48-godišnji noćni čuvar Đuro Prašnički smrtno je stradao na farmi Ekonomije IPK Klisa kada su ga pri noćnom obilasku tora bikovi napali i izgazili.


Iako je nesretni radnik IPK Klise zaposlenik ove farme već dvije godine te, prema riječima kolega, ima dovoljno iskustva u radu s tim, i do 500 kilograma teškim tovljenicima, pretpostavlja se da su ga životinje, kojih je u boksu bilo ukupno 14, svladale, pritisle uz ugradu, a naposljetku srušile na tlo i izgazile.

Vezani članci Slika nije dostupna Utrka bikova u Pamploni: Dvojica trkača probodena, nekoliko lakše ozlijeđeno Slika nije dostupna Australci ciklonu Debbie odgovorili daskama za surfanje, jedan je čak izvukao i jetski!

Na Odjelu patologije KB-a Osijek obdukcijom su utvrđene brojne ozljede glave te u potpunosti slomljen prsni koš, nagnječenja srca, pluća i jetre, što je uzrokovalao snažno krvarenje u trbuhu. Patolog prof. dr. Mladen Marcikić napominje da Prašničkom ne bi bilo spasa čak ni da su ga kolege odmah pronašli, zbog nagnječenja koja su u potpunosti onemogućila disanje.

Riječ je o radniku koji, prema riječima upravitelja farme Darija Bertovića, nikada nije konzumirao alkohol, a od početka rada na farmi uvijek je dežurao u noćnoj smjeni od 18 do 6 sati. Dužnost mu je bila obilaziti oko 2000 junadi te alarmirati u slučaju da je koja od životinja napuhana ili im je izvrnuta hrana. 

"Riječ je o ljudima koji su izvježbani za rad na farmi i u posljednje četiri godine, otkad farma nakon mirne reintegracije ponovno radi, nije bilo ni jednog slučaja ozljeđivanja. Svi radnici su dobro uvježbani i znaju raditi sa životinjama", objašnjava Dario Bertović.

Nesretnog Đuru Prašničkog kolege su posljednji put vidjeli oko ponoći s ponedjeljka na utorak, pa se pretpostavlja da se nesreća dogodila između ponoći i 4 sata, kada je nađeno njegovo tijelo. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju