Policija, ilustracija (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)
Policija, ilustracija (Foto: Petar Glebov/PIXSELL) Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Policajac van dužnosti zamolio je muškarca koji je u kafiću narušavao javni red i mir da prestane. Kad je posegnuo za značkom, muškarac ga je udario i teško ozlijedio. Zatim je krenuo bježati.


Muškarac (28) u petak oko 23.50 na zagrebačkom Trnju u ugostiteljskom objektu narušavao je javni red i mir. 

Policajac van službe upozorio ga je na ponašanje i rekao mu da prestane te ga zamolio da napusti ugostiteljski objekt.

"Neposredno nakon izlaska iz objekta, u trenutku kada je policijski službenik posegnuo za policijskom značkom kako bi se legitimirao, 28-godišnjak ga je udario pri čemu ga je teško ozlijedio da bi se odmah potom dao u bijeg", kažu u zagrebačkoj policiji.

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Filmska potjera u Dubrovniku: Taksist bježao policajcima, jednome automobilom prešao preko noge

Policija (Arhiva: Dusko Marusic /PIXSELL) U potjeri za Nijemcem u Puli ozlijeđena dva policajca

U blizini se zateko 24-godišnjak koji je vidio što se dogodilo. Napadača je zadržao je do dolaska policije. Ozlijeđenog policajca prevezli su u KB Merkur gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

"Liječnička je pomoć 28-godišnjaku pružena je u KB Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno da je, najvjerojatnije uslijed sprečavanja bijega i zadržavanja do dolaska policije, teško ozlijeđen. Okolnosti ovog događaja se utvrđuju te je kriminalističko istraživanje u tijeku", dodali su u policiji.