Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija ŠOK 3

Potvrđeno: Uhićenja na Knežiji u vezi s napadima na Miljuša i Galinca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je potvrdila da je jučerašnja akcija na Knežiji povezna s napadima na novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca.

'Napominjemo kako se aktivnosti u okviru operativne akcije ŠOK 3 odnose na početak kriminalističkog istraživanja nad skupinom osoba radi kaznenih djela pokušaja ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca', stoji u priopćenju MUP-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strah od širenja zaraze EK će ograničiti letove iz jedne države zbog nove varijante koronavirusa: ''Predloženo je aktiviranje izvanrednih ovlasti'' Slika nije dostupna Utvrđuju se okolnosti Mladić koji je izgubio nekoliko sati života: "Javili su mi se neki svjedoci i ljudi koji su mi pomogli..."

'Tijekom dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja uhićene su četiri osobe za koje je danas odobreno produženje zadržavanja za još 24 sata', stoji u priopćenju.

Podsjetimo, Miljuša su palicama 2. lipnja 2008. ispred njegovog doma premlatila dvojica napadača, a Galinac je pretučen metalnim palicama 17. rujna iste godine kod zgrade Ministarstva gospodarstva, na parkiralištu u Vukovarskoj ulici.

Nastavak na Šok 1 i Šok 2

Nakon napada, na upit je li napad povezan s mogućim reketarenjem 'Industrogradnje', Galinec je kazao kako je to 'sasvim sigurno'.

Akciji Šok 3 nastavak je dviju akcija. U akciji Šok 1 u prosincu 2008. uhićeno je šest osoba iz zagrebačkog kriminalnog podzemlja i pronađena je veća količina oružja. U policiji su tada rekli da je akcija preventivnog karaktera.

U travnju 2009. uslijedila je akcija Šok 2 u kojoj su pretraženi stanovi i poslovni prostori više osoba također povezanih s kriminalnim miljeom. (A.E./ Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene