Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušali prebaciti ukupno 72 migranta

Policija razotkrila novi pokušaj krijumčarenja migranata u Hrvatskoj: Uhićeni Talijan i dva Španjolca

Migranti u kamionu (Foto: PU ličko-senjska)
Migranti u kamionu (Foto: PU ličko-senjska) PU li?ko-senjska
Aktualno Galerija Migranti u kamionu (Foto: PU ličko-senjska) Migranti u kamionu (Foto: PU ličko-senjska) Foto: PU li?ko-senjska Unutrašnjost kamp-prikolice u kojoj su se skrivali migranti (Foto: PU istarska) Unutrašnjost kamp-prikolice u kojoj su se skrivali migranti (Foto: PU istarska) Foto: PU istarska +0 Unutrašnjost kamp-prikolice u kojoj su se skrivali migranti (Foto: PU istarska) Galerija 1/3 >>
Policajci PU istarke i ličko-senjske razotkrili su i spriječili pokušaj krijumčarenja čak 72 migranta u dva slučaja, oba koja su zabilježena u četvrtak. Uhićena su tri strana državljanina koja su migrante pokušala ilegalno prebaciti iz Hrvatske dalje unutar Europske unije.

Na području Korenice policija je u četvrtak uhitila talijanskog državljanina (32) koji je u kamionu talijanskih registarskih oznaka ilegalno prevozio čak 59 migranata.

Pročitajte i ovo Ilustracija kazneno prijavljen U Slavoniji uhvaćen Portugalac, prevozio je migrante Ilustracija Filmska scena u Novoj Gradiški Kombijem punim migranata zabili se u policiju pa pobjegli pješke, obojica bjegunaca uhvaćena

Kako je izvijestila PU ličko-senjska, "policijski službenici Policijske postaje Korenica provode kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim državljaninom Italije zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma".

Navedenog Talijana policija je zaustavila u Kapeli Koreničkoj te je tamo i uhićen.

Danas je policija uhitila i dvojicu španjolskih državljana na području Istre, koji su u kamp prikolici ilegalno pokušali prokrijumčariti u Sloveniju 13 migranata.

"U četvrtak oko 1 sat policijski su službenici na državnoj cesti u naselju Ročko Polje zaustavili automobil Ford Focus, njemačke registarske oznake s priključenom kamp-prikolicom u kojoj je pronađeno 13 nezakonitih migranata. Vozilom je upravljao 39-godišnji španjolski državljanin, a policijski su službenici u kamp-prikolici pronašli deset državljana Pakistana i tri državljana Nepala. Svega desetak minuta nakon što su policijski službenici pronašli nezakonite migrante, na granični prijelaz Požane pristupio je 30-godišnji španjolski državljanin s automobilom Škoda Fabia, španjolske registarske oznake, te je zbog sumnje da se radi o tzv. prethodnici zaduženoj za provjeru ceste muškarac uhićen i doveden u policijsku postaju, zajedno s preostalim zatečenim osobama", izvijestila je PU istarska.

Španjolce se sumnjiči da su migrante krijumčarili za novac i trenutno se nalaze u pritvoru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene